Memur-Sen memuru sattı

Memur-Sen memuru sattı

Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Şahin, AK Parti ve Memur Sen'in toplu sözleşmede anlaştığını ve kamu emekçilerinin haklarını koruyamadığını söyledi. Kırıkkale Memur Sen, Kamu Sen ve Eğitim Sen'in açık oturumda bu kararı tartışması gerektiğini bel

4 KOLDAN YÜRÜYECEĞİZ

Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Şahin, kamu emekçilerinin yüzlerce talebinin olduğu 2014-2015 yılları Toplu Sözleşme (TİS) süreci, Hükümet fideliğinde büyüyen MEMUR SEN`in, sarı sendikacılık tarihine geçecek şekilde, Bayram arifesinde, yangından mal kaçırırcasına, Hükümetle uzlaşmasıyla sonuçlandığını söyledi. Şahin, bayram müjdesi vermek istedik" denilerek alel acele, çocukların bile kabul etmeyeceği bir parmak balla kamu emekçilerinin kandırılmak istenme çabası boşuna olduğunu bildirdi. Şahin, Türkiye’nin 80 ilinden 16 Ağustos’ta 4 koldan Ankara’ya yürüyerek, bu tasarıyı protesto edeceklerini ifade etti.

YASADA DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI

Şahin konuşmasının devamında, “TİS`le ilgili 4688 sayılı yasada 2012 yılında yapılan değişikliklere yaptığımız itirazımızın ve karşıçıkışımızın ne kadar haklı olduğu bugün açıkça anlaşılmıştır. MEMUR SEN ise o sıralarda bu değişikliklerin kabulü için her türlü girişimde bulunmuştu. Nedenini kamuoyu bugün daha iyi anlamıştır. Maalesef kendi yaptıkları Yasaya bile uymadılar. Yasada en çok üyeye sahip üç konfederasyonun TİS`e katılacağı tarif edilmesine karşın süreç MEMUR SEN ile resmi ve gayri resmi görüşmeler halinde götürülmüş ve sonlandırılmıştır. Öznesi Toplu değil tekli, İş Sözleşmesi değil, satış sözleşmesi yapılmıştır.”

HAKLARIMIZI İSTİYORUZ

“Konfederasyonumuz, kamu emekçilerinin mali, sosyal ve demokratik haklarını korumayı, geliştirmeyi ve yeni kazanımlar elde etmeyi esas aldığından son güne kadar da MEMUR SEN`in işbirlikçi, yandaş niteliğini ve duruşunu teşhir etmeyi tali planda ele almıştır. Esas olarak Hükümetin bilinen sermaye yanlısı kararlarına karşı taleplerimizi ve kamu emekçilerinin güvenceli geleceğine ilişkin kaygılarımızı öne çıkardık. Buna rağmen, AKP ile MEMUR SEN elele vererek, yan yana oturarak en genel sendikal ilke ve ahlakı da bir yana bırakılıp, diğer iki konfederasyonun olmadığı "Ankara`nın karanlık dehlizlerinde" çirkin bir uzlaşmayla kamu emekçilerini yoksulluğa ve sefalete mahkûm ettiler.”

MEMUR SEN VE HÜKÜMET EL ELE

“Gerek Hükümet yetkilileri, gerek MEMUR SEN yetkilileri, bu mutabakatı büyük bir başarıymış gibi sunma noktasında da anlaşmış görünüyorlar. İşin aslı hiç de öyle değil.Mutabakata göre; 2014 yılı için taban aylığa 175 TL artış yapılmıştır. 175 TL brüt artış olup, Ocak 2014te 123 TL olarak maaşlara yansıyacaktır.En  düşük  maaş alan  kamu emekçisi   Eylül   2014te  vergi  dilimine girdiğinde bu miktar 116`TL`ye kadar düşecektir.Taban aylığa artış yapılmasına yönelik bir itirazımız yok. Aksine talebimiz kabul edilseydi, taban aylık 2340 TL olacak ve tüm kamu emekçilerinin yanı sıra emekliler de enflasyon karşısında ezilmemiş olacaktı. Oysa MEMUR SEN - AKP ittifakında taban aylığa yapılan zam oranı bir aldatmacadan ibaret kalmıştır.”

NET ARTIŞ FARKLILIĞI

“175 TL`lik brüt, 123-116 TL`lik net artış farklı derecelerdeki kamu emekçilerine farklı yansıyacaktır. Oransal olarak en düşük maaş alan kamu emekçisi için yaklaşık 6.7`lik bir artışa denk gelmektedir. Doktor, mühendis gibi bazı kamu emekçilerine ortalama % 3.2 ile %3.8 arasında yansırken, ortalama olarak %5.2`lik bir artış olacaktır. Dolaysıyla Hükümetin 6 Ağustos`ta önerdiği 2014 yılı için % 3 + 3lükteklifinin bile altındaki orana MEMUR SEN Başkanı ve yetkilileri imza atmıştır. Teklif ilk geldiğinde "Bu teklif memurları sokağa davet etmektir" diyen MEMUR SEN`in daha yirmi dört saat geçmeden nasıl olup da aynı içerikteki artışlara imza attığını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.”

ÇOCUKLAR BİLE KABUL ETMEZ

"Bayram müjdesi vermek istedik" denilerek alel acele, çocukların bile kabul etmeyeceği bir parmak balla kamu emekçilerinin kandırılmak istenme çabası boşunadır. Rakamlar ve gerçekler ortadadır. Mutabakata göre; 2014 yılında enflasyon ne olursa olsun maaşlara ek fark yansıtılmayacaktır. Oysa toplu görüşmelerde bile enflasyon farkı yansıtılıyordu. MEMUR SEN bunun vebali altında kalacak, kamu emekçilerine er ya da geç hesap verecektir. Merkez Bankası enflasyonun 2014 yılı sonunda, orta noktası yüzde 5 olmak üzere yüzde 3,3 ile yüzde 6,7 aralığında gerçekleşeceğini tahmin etmiştir.”

DÖRT İŞLEMİ BİLMEK YETERLİDİR

“Aynı Merkez Bankası`nın 2013 yıl sonu enflasyon tahminini şimdiden 0.9 puan yukarıya çekmiştir. 2013 Temmuz ayı itibariyle yıllık enflasyon %8,8`dir. Yapılan zam oranının 2014 yılı enflasyon altında kalacağını tahmin etmek için dört işlemi bilmek yeterlidir, kâhin olmaya gerek yok! Şimdiye kadar rakamlarla oynayan ve pembe tablo çizen AKP idi, şimdi buna MEMUR SEN de eklenmiş oldu. Enflasyonun altında bir artışa MEMUR SEN fit olmuştur. Bugün itibariyle üst sınırı 1457 TL olan ek ödemelerden tam iki yıldır 474 TL ile en alt sınırdan yararlandırılan öğretmenler, mağduriyetlerinin üçüncü yılında ödenmek üzere toplamda brüt 75+75 TL ek tazminatı yeterli gören anlayışı vicdanlarında çoktan mahkûm etmişlerdir.”

MAĞDURİYET GİDERİLEMİYOR

“Öğretmenlere yapılan 75`şer liralık eğitim öğretim tazminatı 666 sayılı KHK ile ortaya çıkan mağduriyeti gidermemiştir. Ek ödemeler emekliliğe dahil edilmediği gibi, öğretmenlere yapılan sembolik artış dışında diğer tüm kamu emekçilerinin ek ödeme oranlarına 2014 yılı için sıfır zam yapılmıştır. Bu durum ısrarla gizlenmek istenmektedir. Öğretmenler için ek göstergenin 3600`e çıkarılması talebimiz kabul edilmiş olsaydı en azından öğretmenler açısından emeklilik dönemi de dâhil bir haksızlık giderilmiş olacaktı. Ancak AKP-MEMUR SEN "kutsal" ittifakında bu talebimiz gündeme bile alınmamıştır.”



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ