Memur-Sen de taleplerini açıkladı

Memur-Sen de taleplerini açıkladı

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Oktay Sümer, Konfederasyonuna bağlı Şube Başkanlarıyla iftar buluşmasında toplu sözleşme taleplerini açıkladı. Memurların 2014-2015 yıllarını kapsayan toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin, "Emeklileri de

MEMUR-SEN BÜYÜK ORANDA ÖNDE

Sümer, Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı sendika başkanlarıyla düzenlediği İftar buluşmasında, 6 Temmuz 2013 sayılı Resmi Gazeteye göre üye sayılarının 707 bin 652 olduğunu bildirdi. Türkiye Kamu-Sen`in 444 bin 935, KESK`in de 237 bin 180 üyesi bulunduğunu ifade eden Sümer, "11 hizmet kolunun 10`unda Memur-Sen`in, sadece bir hizmet kolunda KESK`in yetkili olması da imza ve itiraz yetkisinin neredeyse tek başına Memur-Sen ve bağlı sendikalarına ait olduğunun kanıtıdır" dedi. Kamu görevlilerinin iş güvencesinin kırmızıçizgileri olduğunu vurgulayan Sümer, bu çizgilerine asla dokundurtmayacaklarını söyledi. Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Oktay Sümer, "Bu yıl Memur-Sen`in hem yetkili sendika sayısı hem üye sayısı ve oransal büyüklük açısından açık ara önde olması dolayısıyla Kamu Sen’in toplu sözleşme masasındaki varlığı kanuni olabilir ancak meşruiyet zemini yoktur, hukuki değildir. Başka bir söyleyişle toplu sözleşme masasında KESK’in varlığı sembolik, Kamu-Sen’in konumu seyirciliktir." şeklinde konuştu.

RESMİ TEKLİF YAPILACAK

Toplu sözleşme masasında resmi teklif yapabilen 11 hizmet kolu bulunduğunu kaydeden Sümer, “Resmi pazarlık yetkisi olan 11 hizmet kolu var. Bunun 10’unda Memur-Sen yetkili 1’inde KESK yetkilidir. Genel toplu sözleşmede en çok üye sahibi konfederasyonda Memur-Sen’dir. Bundan sonrada bolca istekler dedikodular duyacaksınız bunun masa da hiçbir geçerliliği yoktur.” dedi.Çözüm sürecindeki kırmızıçizgilerini ifade ederken şehitlerin ruhunu incitmemek, şehit yakınlarını üzmemek üniter demokratikleşme, vatanın bütünlüğü, dil,  bayrak gibi kavramları net ortaya koyduklarını kaydeden Sümer, “Çalışma hayatı ile ilgili de net kırmızıçizgimiz iş güvencesidir. Onlarca çalışmada bunu dile getirdik. Onun için taşeronlaşmaya, esnek çalışmaya ve iş güvenliğine zarar verecek yaklaşımlara şiddetle karşıyız.”

ÇALIŞANLARI KAPSAYAN KAVRAM

Taban aylığa zam talebinin 1 milyon 800 bin mevcut emekliyi de kuşatan bir kavram olduğunu belirten Oktay Sümer,  “Şuandaki tüm çalışanların tamamını da kapsayan bir kavram. Taban aylığa istediğimiz 2014 için 100 TL zam var ki bu hizmetliden müsteşara tamamı için 100 TL olması dolayısıyla makasın daralmasına karınca kararınca bir katkı sunan zam. Bu emekliye yansıyan boyutuyla da önemli. Taban aylığa 2014 yılı için 100 TL zam istiyoruz ek ödemelerin ve maaşların tamamının emekliliğe yansıtılmasını istiyoruz. Yüzdelik zam olarak 2014 yılı için 6 artı 6. 2015 yılı için 6 artı 6 olmak üzere yüzde 12’şer zam talep ediyoruz.” açıklamasında bulundu.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı