Memura verilecek zam yetersiz

Memura verilecek zam yetersiz

Türkiye Kamu Sen Kırıkkale İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Yücel Karabacak ve sendika üyeleri Hüseyin Kahya Parkı?nda bir basın açıklaması düzenleyerek bütçeyi eleştirdiler. Karabacak yaptığı açıklamada, memurlar için gündemde olan 3+3?lük m

TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU İZLEDİK

Türkiye Kamu Sen Kırıkkale İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Yücel Karabacak ve sendika üyeleri Hüseyin Kahya Parkı?nda basın açıklaması düzenlediler. Memurlar için gündemde olan 3+3?lük maaş artışının yeterli olmayacağını söyleyen İl Temsilcisi Karabacak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: ?Aralıksız olarak 10 yıldır ülkeyi dilediği gibi yöneten AKP iktidarının hazırladığı bütçeyle bir yıl daha geçirmeye hazırlanıyoruz.  2012 yılı boyunca memurları, emeklileri enflasyona ezdirmedik deyip, ülkenin kaymağını yandaş çevrelere dağıtanları gördük. Günlerce, sözde sendikaların ve siyasetçilerin büyük bir nimetmiş gibi anlattığı, toplu sözleşme tiyatrosunu izledik.?

VERGİLERLE KAPATMAYA ÇALIŞIYORLAR

?Ekonomide yaptıkları yanlışı, dış politikada düştükleri zafiyeti, ekonomiyi yönetememelerinin beceriksizliğini memura, emekliye, dul ve yetime fatura eden siyasetçilerle, bakanlarla muhatap olduk. Şimdi bu çarpık anlayışın hazırladığı 2013 yılı bütçesi Meclis?te görüşülüyor.  Bundan önceki 10 yılda ne gördüysek, ne yaşadıysak, 2013 yılında da benzer şeylerle karşılaşacağız.  Eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz. Hükümetin elindeki terazi bozuk, cetvel eğri, bu nedenle de yaptığı hesapların hepsi yanlış çıkıyor.  2013 yılı bütçesinde, bütçe açığının ve cari açığın, memur, emekli, dul ve yetimlerden kesilecek parayla ve yeni vergilerle kapatılmaya çalışılacağı görülüyor.?

MEVDUAT SAHİPLERİNİN SAYISI

?Gelecek yıl bütçesinde enflasyon hedefi %5,3; büyüme hedefi %4 ama Özel Tüketim Vergisindeki artış %17, KDV artışı %18 ve toplam vergilerdeki artış da %14 olarak planlanmış. Bunun anlamı, dar ve sabit gelirlilerimizin sırtına binecek yeni vergilerdir. Bunun anlamı vergi dilimi nedeniyle, Haziran ayından sonra azalacak maaşlardır. Bunun anlamı, zahmeti, külfeti çalışanın sırtına bindirmek, nimeti mutlu azınlığa peşkeş çekmektir  Yalnızca 2012 yılı içinde banka hesabında 1 milyon lira ve üzerinde para bulunan mevduat sahiplerinin sayısı 6 bin 669 kişi artarak 51 bin 161 kişiye yükselmiştir.?

BU BÜTÇE BİZE ADALET GETİRMEZ

?Bir yanda milyonlarına milyonlar katan mutlu azınlık varken diğer tarafta ek ödemeden, fazla mesaiden, ikramiyeden bile mahrum bırakılan, %3+3 zamma mahkûm edilen memurlar bulunmaktadır. 75 milyonun ortak kaynağından; milletin %99?u için ayrılan pay, milletin geri kalan %1?lik ayrıcalıklı kesimi için ayrılan pay kadar bile olamamıştır.  Son 10 yıl içinde toplamda reel anlamda %68 büyüyen bir ülkede, çalışanların pastadan aldığı pay azalıyorsa, burada bir tutarsızlık ve adaletsizlik var demektir.  Ne yazık ki, bu bütçeyle 2013 yılında da bu adaletsizlik artarak sürecektir.  Son bir yıl içinde tavuk eti, fasulye, traş %15, deterjan %13, sabun %18, şampuan %25, tren %27, vapur %19, otobüs %10, doğalgaz %29, odun %20, kömür %16, elektrik %20, okul masrafları ve tüp %10 zamlanmışken; memurlara %3+3 zammı reva gören anlayışın hazırladığı bütçenin adalet getirmeyeceği açıktır.?

1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı