Memur-Sen hükümete çağrıda bulundu

Memur-Sen hükümete çağrıda bulundu

6. Toplu Sözleşme süreci devam ederken hükümetin ilk teklifini kabul etmeyip yeni bir teklif beklediğini açıklayan Memur-Sen Ankara’da gerçekleştirdiği eylemle hükümete çağrıda bulundu.

6. Toplu Sözleşme süreci devam ederken hükümetin ilk teklifini kabul etmeyip yeni bir teklif beklediğini açıklayan Memur-Sen Ankara’da gerçekleştirdiği eylemle hükümete çağrıda bulundu.

 

Kırıkkale dahil Türkiye’nin dört bir yanından gelen kamu görevlileri taleplerini yineledi, enflasyona ve giderek düşen alım gücüne karşı zam tekliflerini ve seyyanen zam çağrısını tekrarladı. Memur-Sen Kırıkkale İl Başkanı Yasin Pekuz ve yönetimi, eylemde birlik ve beraberlik sergileyerek, ‘Bütçeden hakkımızı refahtan payımızı istiyoruz’ diyerek seslerini duyurmaya çalıştı.  Ankara Anadolu Meydanı’nda 81 ilden gelen yaklaşık 15 bin kamu görevlisinin katılımı ile gerçekleştirilen eylemde kamu görevlileri bir kez daha ses yükselttiler.

 

Taleplerini duyurmaya çalışan kamu görevlileri toplu sözleşmenin bitimine sayılı günler kala kamu işvereni heyetinden yeni zam teklifi beklediklerini haykırdı. Anadolu Meydanı’nı dolduran onbinlerce kamu görevlisine hitap eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye’nin gücünün Ankara’da bir araya geldiğini söyleyerek “Milletimizin hizmetkârı kamu görevlilerimizin, haklarını korumanın, hukukunu gözetmenin, maaşlarını yükseltmenin, refahtan pay almasının peşindeyiz. Bugün tam da bunun için buradayız” dedi.

 

Toplu sözleşme müzakereleri için son 3 gün içinde olduklarını hatırlatan Yalçın, “Bu 3 gün çok iyi değerlendirilmeli. O yüzden diyoruz ki; ey hükümet ey kamu işvereni, Güçlü Türkiye’nin rakamlarıyla, Yeni Türkiye’nin oranlarıyla, Büyük Türkiye’nin haklarıyla donatılmış teklif istiyoruz. Yeni, adil, müzakere edilebilir bir teklif bekliyoruz. Buradan bir kez daha söylüyoruz: Biz çok şey istemiyoruz. Alın terimizin hakkını, emeğimizin karşılığını istiyoruz. Biz adalet diyoruz, adalet istiyoruz. Kamu işvereninin, hükümetin bütün bunlara olumlu cevap vermesi için koskoca 3 gün var. Son günü, son anı beklemeye gerek yok” diye konuştu.

 

Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Yalçın “Bizim tekliflerimiz doğru oranı, adil olanı, hakkımızın gereğini, Türkiye’nin gerçeğini işaret ediyor. Gecemizi gündüzümüze katıp, bilgimizle emeğimizi yoğurup, devletin kudreti, örgütlülüğün gücü arasında uzlaşmayı sağlayıp, toplu sözleşmeden toplumsal uzlaşma çıkarmalıyız. Adil teklif gelmediği için, bütçeden pay gelmediği için bugün eylemdeyiz. Adil bir teklif gelsin, bütçeden pay verilsin; bugün eylem, yarın bayram olsun” ifadelerini kullandı.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız