Memur artık huzura erecek!

Memur artık huzura erecek!

2015 MAYIS´INDA YAPILAN SAYIMA GÖRE ÜYE SAYILARINI 2 BİN ARTIRDIKLARINI BELİRTEN TÜRK ULAŞIM-SEN KIRIKKALE İL TEMSİLCİSİ YÜKSEL PEKİNCE 2016´DA YETKİYİ DE ALACAKLARINI BELİRTTİ

2015 MAYIS´INDA YAPILAN SAYIMA GÖRE ÜYE SAYILARINI 2 BİN ARTIRDIKLARINI BELİRTEN TÜRK ULAŞIM-SEN KIRIKKALE İL TEMSİLCİSİ YÜKSEL PEKİNCE 2016´DA YETKİYİ DE ALACAKLARINI BELİRTTİ.

Memur artık huzura erecek!

Kırıkkale´de birçoğu Demiryolu çalışanı olan Türk Ulaşım-Sen üyelerinin buluştuğu iftar yemeğinde konuşan Türk Ulaşım-Sen Kırıkkale İl Temsilcisi Yüksel Pekince, 2015´te yakaladıkları başarı çıtasını daha da yükselterek 2016´da yetkiyi de alacaklarını belirtti ve ekledi: ?Memur artık huzura erecek!?

GENEL MERKEZ YÖNETİCİLERİ DE KATILDI

Türkiye Kamu-Sen´e bağlı Türk Ulaşım-Sen Kırıkkale İl Temsilciliğinin her yıl geleneksel hale getirdiği iftar yemeğinde buluşan kamu çalışanları sendika yetkilileriyle bir araya gelerek uzun uzun sohbet etme fırsatı buldu. Mangal Köşkü´nde gerçekleştirilen ve her yıl geleneksel hale gelen iftar yemeğine bu yıl sendika genel merkezinden de yoğun katılım oldu. Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Şerafettin Deniz, Genel Başkan Yardımcıları Yaşar Yazıcı, Vahit Cevizci. Gürol Toker ve Yusuf Kamaz´ın yanı sıra Ankara 1 No´lu Şube Başkanı Gürsel Koç ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Kamu-Sen Kırıkkale İl Temsilcisi A. Yücel Karabacak ve çok sayıda Türk Ulaşım-Sen üyesinin katıldığı iftar yemeği, teravih vaktine kadar sürdü.

?ÜYE SAYIMIZI ARTIRIYORUZ?

İftar sonrası edilen duanın ardından bir konuşma yapan Türk Ulaşım-Sen Kırıkkale İl Temsilcisi Yüksel Pekince, 2015 Mayısında yapılan sayıma göre, üye sayısını 2 bin artırarak Türkiye genelinde 8 bin üyeye ulaştıklarını belirterek, 2016´da bu sayıyı daha da katlayıp yetkili sendika olacaklarını ifade etti. Memur-Sen´e bağlı Ulaştırma Memur-Sen ile aralarındaki farkın bin 100´e kadar düştüğünün altını çizen Pekince, ?Memurdan aldığı yetkiyi yine memura tehdit ve şantaj aracı olarak kullanan iktidar yanlısı ?Malum-Sen´ ile aradaki fark bin 100´e kadar düştü. İnşallah omuz omuza vererek 2016 Mayısında yetkili sendika Türk Ulaşım-Sen ve genel yetkili sendika da Türkiye Kamu-Sen olacaktır? dedi.

?MALUM-SEN´DEN HESAP SORMA VAKTİ YAKINDIR?

Memur-Sen´in ve dolayısıyla Ulaştırma Memur-Sen´in iktidar yanlısı bir tavırla, memurun hakkını gasp edenlerle birlikte hareket ettiğini belirten Pekince, ?Ekonomik ve sosyal anlamda geleceğimizi ipotek altına alan, alın terimizi ve geleceğimizi çalan bu Malum-Sen´den hesap sorma vakti yakındır. Yaptıkları yanlarına kar kalmayacaktır. Kabak gibi yerden bitip büyüyen bir sendika, kabağın sonbaharda solduğu gibi çok yakında yok olup gidecektir? dile konuştu.

?BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ?

Pekince´nin ardından bir konuşma yapan Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Şerafettin Deniz de, Kırıkkale´de 4 bin 200 üyeye sahip olan devasa bir ailenin mensupları olarak, Türk Ulaşım-Sen üyelerinin kendilerini çok şanslı hissetmeleri gerektiğini vurguladı. Bu büyük ailenin ferdi olmayan Ulaşım sektöründe çalışan tüm memurları da Türk Ulaşım-Sen çatısı altında toplanmaya davet eden Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Şerafettin Deniz, ?Tüm baskılara rağmen dimdik duran arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bize büyük güç kattınız. Bizler de sizin verdiğiniz yetkiyle sizin hakkınızı sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz? dedi.

?GENEL YETKİYİ DE ALACAĞIZ?

2014 yılında yetkiyi kaybettikleri Devlet Hava Meydanları İşletmelerinde (DHMİ), 2015 yılında yeniden yetkiyi aldıklarını kaydeden Deniz, En zor dönemde bunu başarabilen siz vefakâr dostlar, emin olun başaramayacağınız hiçbir şey yok? şeklinde konuştu. Demiryollarında 2014´te 2 bin 800 olan farkı 2015´te bin 400´e kadar düşürdüklerinin de altını çizen Deniz, 2015 Haziran ayı itibariyle farkın 830´a kadar düştüğünü belirtti. Ulaşım iş kolunda demiryollarında çalışan ciddi sayıda memur olduğunu da vurgulayan Deniz, ?Bakanlık Merkez Teşkilatında ve bütün genel müdürlüklerde yetkiyi alan sizler, emin olun 2016´da genel yetkiyi de almamızı sağlayacaksınız, bundan şüphem yok? diye konuştu.

?DERDİMİZ HAK VE ADALET?

Göreve geldikleri günden bu yana üye sayısında yüzde 27´lik bir büyüme yakaladıklarını belirten Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Şerafettin Deniz, ?Türk Ulaşım-Sen, ilk defa bu yıl kurulduğu yıl olan 2003´teki 7 bin 856 üye sayısının da üstüne çıkarak 7 bin 940 üye sayısını yakalamıştır. Bu büyüme hızlanarak devam edecektir? dedi. Amaçlarının bir ?devr-i sabık? yaratmak olmadığını vurgulayan Deniz, ?Biz adil olacağız, olmak zorundayız. Bizim amacımız memurun hakkını alması ve hak ettiği konumda olmasıdır. Bugüne kadar tehdit ve şantaj yapanlar bunun hesabını bizzat memurlarımıza verecektir. Bunu sağlayabilmek için 2014-2015 arısında 140 bin kilometre yol kat ederek üye sayımızı artırma mücadelesi verdik. Bu yıl gerekirse 240 bin kilometre yol yapıp her kardeşimize ulaşacağız. Sizlerden tek isteğim kendi işyerinizdeki arkadaşlarınıza haklı mücadelemizi ve bu mücadelenin onların menfaati ve kazanımları için olduğunu anlatmanızdır? şeklinde konuştu. (HABER-FOTO: HABİLHAN PEHLİVANLI)



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ