Meme kanseri kadınların hayatını tehdit ediyor

Meme kanseri kadınların hayatını tehdit ediyor

BİR ANNENİN HAYATINI KURTARMAK, BİR AİLEYİ KURTARMAKTIR

Meme kanseri kadınların hayatını tehdit ediyor

Yahşihan Kaymakamlığı Öncülüğünde "Meme Kanseri ve Korunma Yolları" adlı bilinçlendirme konferansı düzenlendi. Konferansa kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

MEME KANSERİYLE İLGİLİ BİLİNMEYENLER

Yahşihan Kaymakamlığı Mavi Salon´da düzenlenen ve Yahşihan Toplum Sağlığı Merkezi´nin koordine ettiği konferansta, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kuzey Aydınuraz  katılımcılara meme kanseri ve korunma yolları ile ilgili önemli bilgiler verdi.

ERKEN TEŞHİSTE BAŞARIYLA TEDAVİ EDİLMEKTE

Doç. Dr. Kuzey Aydınuraz  kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biri olan meme kanserinden korunma yolları anlatılırken kendi kendine elle muayenenin, mamografi çekiminin erken tanında hayat kurtardığını ifade etti.

AKCİĞER KANSERİ GİBİ TEHDİT EDİYOR

Meme kanserinin, akciğer kanserinin ardından diğer bütün kanserlerden daha fazla oranda kadınların hayatını tehdit ettiğini dile getiren Aydınuraz, "Lakin erken teşhis edildiğinde başarı ile tedavi edilebilmekte ve hastalar sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmektedir" diye açıkladı.

BİR ANNENİN HAYATINI KURTARMAK, BİR AİLEYİ KURTARMAKTIR

Yahşihan Kaymakamı A. Ferhat Özen, program sonrası yaptığı açıklamada ?Meme kanseri maalesef dünyada birçok kadını etkiliyor. Bizlerde vatandaşlarımızı düzenlediğimiz konferansla bilinçlendirdiğimizi düşünüyoruz. Bu sebeple bir Annenin hayatını kurtarmak, bir aileyi kurtarmaktır. Bunu unutmamak gerekir dedi. Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kuzey Aydınuraz´a da katkılarından dolayı teşekkür etti.



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!