Mekke´nin fethi için bir araya geldiler

Mekke´nin fethi için bir araya geldiler

"BUGÜN, BÜYÜK GÜN"

Mekke´nin fethi için bir araya geldiler

Kırıkkale´nin Sulakyurt İlçesi Güzelyurt Köyü Camiinde Mekke´nin fethi için bir araya geldiler. Kur´an-ı Kerim okunup duaların edildiği program sonunda, katılanlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

BÜYÜK GÜN

Mekke´nin fethinin Müslümanlar için önemli bir gün olduğunu vurgulayan programda, "Efendimiz, ´kim bir kavme benzemek isterse o onlardandır´ buyruğu gereğince, Hristiyanların yılbaşı şenliklerini kutlayamayız çünkü bizim yolumuz Allah ve Resulü´nün yoludur. Sevgili Peygamberimiz ´müşriklere muhalefet ediniz´ buyuruyor. Nerede muhalefet edeceğiz? Onlara benzememekte. Yılbaşı kutlamaları onların batıl inanışları gereğidir. Onun için biz yılbaşına tekabül eden bugün de Mekke´nin fethini kutlayacağız ve dolayısıyla onlara bilerek muhalefet edeceğiz." şeklinde konuşuldu.

MEKKE´NİN FETHİYLE GÖSTERDİ

Mekke´nin fethinin insanlığa ve Müslümanlara güzel bir mesaj verdiğini belirtilen konuşmada şunlar kaydedildi: "Mekke´nin fethi, savaşsız ve kanın akıtılmadığı büyük bir fetihtir. İnsanlığa gönderilen son din İslam dini ve Peygamberimiz fetihlerin kılıçla değil, yürekle yapılacağını Mekke´nin fethiyle göstermiştir. İnsanlık için bu büyük bir örnektir. Özellikle genç nesillerimize bunu çok iyi aktarmalıyız. Mekke´nin fethinin tüm insanlığa bir örnek olması gerektiğini düşünüyorum. Dünyadaki tüm insanların huzursuzluğu tamamen maddiyata ve dünyevi şeylere verdiği önemden kaynaklanmakta. Özellikle Mekke´nin fethi insanlar için büyük bir müjdedir. Bu yürek fethini gerçekleştiremezsek maddi fetihler hiçbir şey ifade etmez."



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı