Mekke ufkundan kâinata doğan güneş

Mekke ufkundan kâinata doğan güneş

KUR´AN ALLAH´A ERİŞMENİN PUSULASI

Mekke ufkundan kâinata doğan güneş

Kırıkkale İl Müftüsü Bekir Gerek, Mevlit Kandil´inin Hz. Muhammed´in doğumuyla dünyayı aydınlatması anlamına geldiğini bildirdi.

İNSANLIĞIN YARATILIŞ GAYESİ

Peygamberin doğumunun asırlardan beri Türk milleti ve bütün Müslümanlar tarafından "Mevlit Kandili" olarak kutlandığını anımsatan Gerek, "İnsanlığın yaratılış gayesini unuttuğu, insani erdemlerden uzaklaştığı, cehalet ve zulmün karanlığının ortalığı kapladığı bir dönemde Mekke ufkundan kâinata bir güneş olup doğmuştu. Peygamberimiz, bu çileli yolda kınanma, hakaret, itham, boykot ve hicret gibi nice güçlüklere karşı büyük bir sabır göstermiştir. Peygamber Efendimiz, cehlin yerine bilgi ve hikmeti, zulmün yerine hak ve adaleti getirmiştir. Kutlu Nebi, nefret ve kinle paslanan yürekleri, körelmiş vicdanları muhabbet ve merhametle yeniden inşa ve ihya etmiştir" ifadelerini kullandı.

KUR´AN ALLAH´A ERİŞMENİN PUSULASI

Gerek, yüce kitabın Allah´ı sevmenin ve sevgisine erişmenin Resule uymakla mümkün olacağını beyan ettiğini anlatarak, "Asr-ı Saadet´ten bugüne kadar bütün müminler bu ilahi çağrıya uyarak, gönüllerini Peygamber Efendimizin muhabbetine adamışlardır. İsimlerine, düşünce ve davranışlarına, şiir, musiki ve sanat eserlerine kısaca tüm hayatlarına bu sevgiyi nakşetmişlerdir. Peygamber Efendimizin adını andıkları ya da işittiklerinde salavat getirmeyi ona saygının bir gereği kabul etmişlerdir. Peygamber Efendimize sevgimiz, onu çok iyi anlamak, getirdiği mesajı benimsemek ve hayatımıza aktarmakla tezahür etmelidir. Hep birlikte ona olan sevgimizi bir defa daha teyit edelim, onu anlamaya ve ona uymaya çalışalım. Yüce Mevla´mız, gönlümüzden efendimizin sevgisini hiç eksik etmesin."



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı