Mehmetçik için pişirdiler, sığınmacılara nasip oldu

Mehmetçik için pişirdiler, sığınmacılara nasip oldu

ÖZEL BİR İŞE ÖN AYAK OLDULAR

Mehmetçik için pişirdiler, sığınmacılara nasip oldu

Kırıkkale Vatan İçin Can Verenler Derneği üyesi şehit anneleri tarafından Afrin´de yürütülen Zeytin Dalı Harekâtına destek amacıyla Mehmetçik için yapılan yiyecekler kentteki Suriyeli sığınmacılara dağıtıldı.

ÖZEL BİR İŞE ÖN AYAK OLDULAR

Mehmet İlker Haktankaçmaz, dernek binasında düzenlenen programda yaptığı konuşmada, derneğin güzel bir işe ön ayak olduğunu belirterek, Türkiye´nin, terör örgütlerini etkisiz hale getirmek için bir operasyon başlattığını anımsattı.

TERÖR ÖRGÜTLERİ YOK EDİLECEK

Bu operasyonun bir diğer amacının da o topraklardaki terör örgütlerini temizleyip asıl sahiplerine teslim etmek olduğuna işaret eden Vali Haktankaçmaz, şöyle konuştu: "Kahraman askerimiz, güvenlik güçlerimiz orada sınırın ötesinde canlarını dişlerine takarak mücadele ederken, bu tarafta da vatandaşlarımız boş durmadılar. Askerimize topyekûn destek olmak amacıyla duygularımızı kabartan bir yardımlar yapıldı. Allah´a şükür devletimizin sağladığı imkânlarla askerimizin her türlü ihtiyacı karşılanıyor. Operasyonlarda kullanılan mühimmatlar yerli imkânlarla üretilen mühimmatlar. Şehit yakınları, ´askerlerimize bir şeyler yapmak istiyoruz´ dediler. Onlarla istişare ederken böyle bir fikir geldi. O terör örgütlerinin oraya gelmesiyle birlikte birçok kardeşlerimiz ülkemize gelmek zorunda kaldı. Orada Mehmetçiğin toprakları temizlemek için mücadele ediyor, bizler de diğer ülkelerden gelen kardeşlerimizle ekmeğimizi bölüştük. Yardıma muhtaç olan Suriyeli kardeşlerimize bu yardımı yapalım diye bir düşünce oldu."

FARKLILIK OLSUN İSTEDİK

Dernek Başkanı Mümtaz Torunlu ise, TSK´nın Afrin´de yürüttüğü operasyona destek olmak amacıyla şehit annelerinin Mehmetçik için yaptığı yiyecekleri farklılık olması için kentte yaşayan Suriyeli sığınmacılara dağıttıklarını ifade etti. Konuşmaların ardından yardımlar sığınmacılara takdim edildi. Programa, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Ayhan Vural, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Uğurlu, İl Müftüsü Şahin Yıldırım, İl Göç İdaresi Müdürü Mesut Erdoğan ile şehit yakınları katıldı.

HABER MERKEZİ



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü