Mehmetbeyobalılar geleneği bozmadı

Mehmetbeyobalılar geleneği bozmadı

MEHMETBEYOBASI KÖYÜ 5.GELENEKSEL BAHAR ŞENLİĞİ NEŞE İÇERİSİNDE TAMAMLANDI

MEHMETBEYOBASI KÖYÜ 5.GELENEKSEL BAHAR ŞENLİĞİ NEŞE İÇERİSİNDE TAMAMLANDI

Mehmetbeyobalılar geleneği bozmadı

Balışeyh´in Mehmetbeyobası Köyü, 5´incisi gerçekleştirilen Geleneksel Bahar Şenliğiyle şenlendi. Türkiye´nin dört bir yanından şenliğe katılan Mehmetbeyobalılar, gün boyunca hasret giderip gönüllerince eğlendiler.

DOYASIYA EĞLENDİLER

Her yıl Mayıs ayında gerçekleştirilen ve geleneksel hale gelen Mehmetbeyobası Köyü Bahar Şenliğinin 5´incisinde bir araya gelen Mehmetbeyobalıların ihtiyarları hasret giderirken gençleri de tanışma ve kaynaşma fırsatı buldu. Bir araya gelen onlarca köylü bir yandan piknik yapıp bir yandan da davul zurna ve müzik eşliğinde halaylar çekip doyasıya eğlendiler. Şenlikte bir konuşma yapan Mehmetbeyobası Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Talat Akbulut, önceki yıl gerçekleştirilen şenlikten bu yana vefat edenleri anarak, ?Geçen yıl şenliğimizde ağırladığımız pek çok köylümüz şu anda aramızda yok maalesef. Mekânları cennet olsun? dedi.

ŞENLİKLER SAYESİNDE TÜRKMEN OBA GELENEĞİ YAŞATILIYOR

Bu tür şenlikler sayesinde Türkmen Oba geleneğinin yaşatıldığını ifade eden Akbulut, ?Burada aslolan değerlerimizi canlı tutmaktır. Şenliğimizi bizzat katılarak ya da işleri sebebiyle katılamayıp gönüllerini göndererek aramızda olan herkese teşekkür ederim. Köyümüzün ve köylümüzün birlik ve beraberliği için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz? diye konuştu. Şenlik, aynı güzel görüntülerin seneye daha da büyüyerek devam etmesi temennisiyle sonlandı.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı