Medya´nın sorunlarını cözeceğiz

Medya´nın sorunlarını cözeceğiz

Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği ve Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu yönetim kurullarını kabul eden, Basından Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, ?Medyanı

SORUNLARI İÇEREN DOSYLA SUNDULAR

Çavuşoğlu´na, heyet adına basının sorunlarını içeren geniş kapsamlı bir dosya sunan TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca da, ?Yıllardır çok yönlü sorunlarla uğraşan gazetecilik mesleği, günümüzde maalesef kuralsızlıklar arasına sıkışıp kaldı. Meslek kuruluşlarının da üzerinde mutabık kalabilecekleri bir meslek odası yapılanması şart görünüyor? şeklinde konuştu.

 

MEDYA TEMSİLCİSİ KURULUŞLAR

Medyadan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, ülkemizin en geniş katılımlı meslek kuruluşları olarak bilinen, Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği ve Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu yönetim kurullarını kabul etti. Meslek kuruluşlarının genel başkan ve yöneticilerini Çankaya´daki Başbakanlık makamında kabul eden Çavuşoğlu, medyanın çok yönlü sorunları olduğunu bildiklerini ve bunları meslek örgütleri ile istişare ederek el birliği ile aşma çabası içinde olacaklarını belirtti.

Demokrasilerde medyanın bir baskı unsuru olarak çok önemli bir işlev üstlendiğine işaret eden Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, ?Bu sebeple basının gelişimi için üzerimize düşen ne ise yerine getirmeye hazırız. Yaygın ve yerel medyanın eşit oranda öneme sahip olduğunu düşünüyorum ve sorunların topyekun bir değerlendirme ile aşılacağına inanıyorum. Anadolu basınının ve yaygın medyanın çözüm beklediği konuları, meslek kuruluşlarımızla birlikte istişare ederek ve üzerinde mutabık kalınarak çözülmesi yönünde bir anlayışımız var. Medya ile ilgili çalışmalar sadece hükümetin tek başına çözeceği sorunlar değildir. Bu sorunları bire bir yaşayan bu mesleğin üyeleri ile birlikte çözüm yollarının aranması en sağlıklı yöntem olacaktır. Biz buna her zaman öncülük etmeye hazırız? dedi.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu´na heyet adına geniş kapsamlı bir ? Medya Raporu´ sunan TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca da, en büyük sorun olarak meslek odası yapılanmasının bir türlü gerçekleştirilememiş olmasını gördüklerini vurguladı. Gazeteciliğin adeta kuralsızlığa, bir yayın organı çıkarmanın da kritersizliğe mahkum edildiğine işaret eden Karaca, ?Sayın Başbakan yardımcımız, sizlere sunduğumuz medya raporumuzu, ülkemizin en büyük ve en geniş katılımlı dört meslek kuruluşunun ortak mutabakatı ile hazırladık. Sorunları çözüm yolları ile birlikte ifade ettiğimiz raporumuzu üç ana başlık altında topladık. Bunlar medya ile ilgili genel sorunlar, resmi ilan ve reklamlarla ilgili sorunlar ve basın yayın ile ilgili sorunları kapsıyor. Medya ile ilgili sorunların ana başlıklarını meslek odası sorunu, gazete çıkarma kriterleri, medyanın dili, Frekans sorunu, internet medyası, akreditasyon ve basın özgürlüğü konuları oluştururken;  basın yayını ilgilendiren sorunların başlıklarını mevcut basın kartları yönetmeliğinin yetersizliği, medyanın büyük çoğunluğunu temsil etmeyen basın kartları komisyonun adaletsiz yapısı, hizmet pasaportundaki standartsızlık, yıpranma payı konusu, BİK Anadolu basını temsilci seçimleri, mevkute beyannamelerinin içeriği, basına hukuk desteğinin olmayışı meydana getiriyor.

 

BASIN İLAN KURUMU İLE İLGİLİ ÇALIXMA

Basın ilan konusunu ilgilendiren sorunlar ve çözüm yollarının başlıklarını ise Basın İlan Kurumu´nda temsil adaletsizliği, gazetelerin birleştirilmesinin yarattığı mağduriyetler, resmi ilan fiyatlarının düşüklüğü, icra ilanları düzenlemesinin kifayetsizliği, Basın İlan Kurumu´nun bir türlü indirilmeyen komisyon oranı, gazetelerin denetlenmesindeki yanlışlıklar oluşturuyor. Her başlık altında irdelenen sorunlarımızın minimuma indirilmesi, yaygın ve yerel medyada yaşanan sıkıntı ve sancıların ortadan kaldırılması anlamına gelecektir. Bu konuda iyi niyetli bir yaklaşım içinde olunduğunu görmekten de çok mutluyuz? şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu´nun kabulünde Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve Basın Vakfı Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, TGF Genel Başkanvekili ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim, TGF Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, TGF Genel Başkan Yardımcısı ve Sabah Gazetesi Ankara Genel Yayın Yönetmeni Osman Altınışık, TGF Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Veli Altınkaya, TGF Genel Başkan Yardımcısı ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, ASGD Genel Başkanvekili Yüksel Baysal, ASGD Projeler Sorumlusu Ömer Aydoğdu, ASGD Genel Saymanı Mesut Yıldız ve ASGD Bursa Şubesi Genel Sekreteri Niyazi Aşır hazır bulundu. 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ