Medeniyet, kadına değer vermekle olur

Medeniyet, kadına değer vermekle olur

"KADINLAR, CUMHURİYETİN ODAK NOKTASINDA YER ALMIŞTIR"

Medeniyet, kadına değer vermekle olur

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla CHP Kırıkkale İl Başkanlığı tarafından düzenlenen kutlama etkinliğinde CHP´li kadınlar bir araya geldi. Berkay Düğün Salonundaki sazlı sözlü kutlama etkinliğine Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan´da katıldı. Milletvekili Bilgehan AKP İktidarı gibi bina yapmakla plazalar inşa etmekle medeniyetin olmadığını belirterek ?Medeniyet kadına değer vermekle olur? dedi. 

HAYATIN HER SAFHASINDA BİZİ BİZ YAPAN DEĞERLER

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Ahmet Önal kadının Doğumdan ölüme kadar hayatın her safhasında, bizi biz yapan değerlerin başında geldiğini söyledi. Önal 8 Mart Dünya kadınlar gününün doğmasına neden olan 8 Mart 1857 tarihinde ABD´nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşullarının iyileştirilmesi ile ilgili tarihçesinden bahsetti.

KADINLAR CUMHURİYETİN ODAK NOKTASINDA YER ALMIŞTIR

Önal konuşmasında ?Şüphesiz ki dünyanın  varoluşundan bu yana kadınların her gelişmede önemli bir katkısı  olmasına rağmen şiddete kurban giden, horlanan yine kadınlarımızdır. Dünya da ve de ülkemizde yapılan işlerin yüzde 66´sı kadınlarımız tarafından yapılmasına rağmen gelin görün  ki milli gelirin ancak yüzde 10´luk oranına sahip olabilmektedir. Eğitim hayatında da durum maalesef farklı değil, 2015 verilerine göre Ülkemizde 4,5 milyon kadınımız okuma yazma bilmiyor. Cumhuriyetimizin odak noktasında yer alan kadınlarımız, modern ve çağdaş günlere gelmemizde önemli görevler başarmışlardır. -Saygıdeğer Türk ve Dünya kadınlarına 08 Mart Dünya Emekçi kadınlar gününü içtenlikle kutluyor, sağlık ve mutluluk dolu bir gelecek diliyorum? dedi.

TOPLUMA YARARLI BİREYLER YETİŞTİRİYORLAR

CHP Kırıkkale İl Kadın kolları Başkanı Güllü Aykut ise Kadınlar Gününün anlamıyla ilgili olarak ?Tarih, 8 Mart 1957. ABD´nin  New York Kentinde ağır çalışma şartlarında çalışan kadın işçilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi için giriştikleri  mücadelenin  şanslı sonucunun  159´ncu yıl dönümüdür. Bizleri topluma yararlı bireyler olarak yetiştiren kadınlarımıza  değer vermek geleceğe yapılan en büyük yatırımdır. Unutulmasın ki Kadın haklarıyla? ancak kadındır. Zira hakkı hiçe sayılan kadın erdemi ve bilinci çürümüş  bir yozlaşmayı beraberinde getirir. Maalesef Ülkemizde hele ki AKP İktidarlarında kadınlarımız sosyal hayatta artarak çoğalan sorunlarıyla, açmazlarıyla ve de kronikleşmiş dertleriyle gündeme geliyor. Aykut Konuşmasına devamla Dünyada yapılan araştırmalarda yoksulluk içinde yaşamaya çalışan nüfusun yüze 70 inin kadınların oluşturduğunu, açlığın savaşın göçlerin en ağır bedelini kadınların ödediğini, aldıkları maaş miktarının erkeklere göre yüzde 20 ile 50 arasında daha az oranda olduğunu bu haksız kazancın mutlaka düzeltilmesinin zorunlu olduğunu söyledi.

BİZ KADINLAR HAYATIN HER SAFHASINDA VAR OLUYORUZ

Aykut konuşmasını şöyle sürdürdü ?Kadın hayatın her safhasında kadın erkeklerin yanında her türlü sorumluluğu paylaşmıştır. İstiklal savaşının her döneminde Ülkesini canını ortaya koyarak, cepheye top mermisi yetiştiren Nene Hatunlar Halide Edip Adıvar´lar, Halime Çavuşlar bizim kadınlarımızdır. Ulu Önder Büyük Atatürk şunu demiştir: ?Dünyada hiçbir milletin kadını, ben Anadolu kadınından fazla çalışarak vatanımı milletimi zafere götürdüm, himmet gösterdim diyemez.? Kadın Kolları İl Başkanı  Aykut Konuşmasına devamla: ?Hayatımızı şekillendirecek her alanda, karar mekanizmalarında, temsil organlarında, daha fazla yer alarak gelecekte hakkımız olan aktif birey olmak istiyoruz, yerlerde sürüklenmek coplanmak değil kendimizi omuzlarda görmek istiyoruz. Bunun için erkek emekçilerinde bizlere desteklerini bekliyoruz. Bütün kadınlarımızın  8 Mart Dünya Kadınlar Gününü tekrar kutluyor, eşitlik, özgürlük ve mutluluk dolu bir yaşam sürmelerini diliyorum? dedi.

KADINLAR HAK ETTİKLERİ YERİ BULACAKTIR          

Toplantıya katılan CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan ise geleceğimizi yetiştiren ve şekillendiren, toplum hayatında erkeklerden çok daha zor şartlarda çalışmak zorunda bırakılan kadınlarımızın bu özel gününü kutladığını belirterek, gelişmiş toplumlarda kadınların hak ettikleri yeri bulmalarıyla mümkün olacağının söyledi. Milletvekili Bilgehan ?Yer ki doğru duralım Eğri duran zaten belasını bir gün bulacaktır. Ben Cumhuriyet kahramanı Lozan Antlaşmasına imzasını atan merhum İsmet İnönü´nün 5´nci torunuyum. Gerek Anneannem Mevhibe İnönü´yü gerekse dedem İsmet İnönü´yü buradan rahmetle anıyorum. Biz kadınlara kadın olmanın yüceliğini Cumhuriyetimiz ve onların kurucuları vermiştir. Biz Avrupa Ülkelerinden çok önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilen bu yüce Ülkenin çocuklarıyız. Medeniyet kadına daha doğrusu insana değer vermekle olur. AKP İktidarı gibi bina yapmakla plazalar inşa etmekle medeniyet asla oluşmuyor. Bir kadın Milletvekili olarak sizlere sesleniyorum. Tüm kadınlarımızı siyaset yapmaya zorlayın. Kadınlarımıza muhtar olmalarını öneriyorum. Bakınız ne acıdır ki Türkiye de Kadın muhtar oranı yüzde 2 civarındadır. Muhtarlık ailesini birlikte büyütmeye devam edelim. Zira şunu asla unutmayalım. Cumhuriyetimizin odak noktasında yer alan kadınlarımız, modern ve çağdaş günlere gelmemizde önemli görevler başarmışlardır. Sevgili kadınlar Unutmayalım ki 08 Martın tarihinde, kadın emeği, kadın ezilmişliği ve bu değerlere sahip çıkan kadın-erkek ortak mücadelesi vardır. Bugün ülkemizde yılda 200´den fazla kadın şiddet sonucu ölüyor. Kayıtlı olan verilere göre kadınların yüzde 39´u şiddet görüyor. Bunların bir kısmı bu acı durum karşısında daha fazla dayanamayıp intihar ediyor? diye konuştu. Konuşma sonunda Milletvekili Bilgehan´a katılımlarından dolayı tüm kadınlar adına İl Başkanı tarafından plaket takdim edildi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ