Meclise 3 adayımızı da yollayacağız”

 Meclise 3 adayımızı da yollayacağız”

AK PARTİ`DE ADAYLARI BAŞBAKAN DAVUTOĞLU TANITTI

ADAYLAR BAŞBAKAN DAVUTOĞLU TARAFINDAN ARENA'DA TANITILDI. TANITIMDAN SONRA KONUŞAN İL BAŞKANI AKÇAY İDDİALI AÇIKLAMALARDA BULUNDU:

Meclise 3 adayımızı da yollayacağız”

Ak Parti adaylarını Ankara Arena'da düzenlenen program ile tanıttı. Aday tanıtımına Kırıkkale'den yoğun katılım oldu. Aday tanıtımının ardından açıklama yapan İl Başkanı Mürsel Akçay, Aday tanıtımı ile seçim çalışmaları başlamış oldu. Çalışmalarımız hızlanacak ve meclise üç vekili yollayacağız” dedi.

DAVUTOĞLU TANITTI

AK Parti adayları, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Ankara Arena'da gerçekleşen AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı”nda tanıtıldı. Sahneye isimleri okunarak çağrılan milletvekili adayları, Başbakan Davutoğlu ile birlikte salonu selamladı. Aday tanıtımı alfabetik sıraya göre sondan başlandı. İlk olarak Zonguldak adayları geldi. Sırası gelen adaylar seçim şarkıları eşliğinde Davutoğlu ile el ele tutuşarak poz verdi. Sahnenin arkasına kurulan dev ekrana milletvekili adaylarının fotoğrafları ve isimleri yansıtıldı. Selamlama bölümüne il başkanları da katıldı.

3 VEKİLİ MECLİSE GÖNDERECEĞİZ

Aday tanıtımının ardından açıklama yapan İl Başkanı Mürsel Akçay, Ankara'da aday tanıtım programına teşkilat olarak katıldık. Cumartesi günü ise adaylarımızı Kırıkkale tanıtımını yapacağız. 3 adayımızı da Kırıkkale girişinden araçlarla karşılayıp, Kültür Merkezi önünde buluşacağız ve partiye yürüyerek geçeceğiz. Adaylarımızı karşılamak isteyen vatandaşlarımız isterlerse 13.30'da araçlarıyla Kalecik yol ayrımına gelebilirler, isterlerse 14.00'da Kültür Merkezine gelip yürüyüşümüze katılabilirler. Biz seçime hazırız, seçim çalışmaları kapsamında gece, gündüz demeden adaylarımızla teşkilatımızla çalışacağız ve Kırıkkale'den 3 vekili meclise yollayacağız” diye konuştu.  

BİR İLKE İMZA ATILDI

AK Parti seçim beyannamesi Başbakan Davutoğlu tarafından açıklandı. Ankara Arena`da AK Parti`nin yeni seçim şarkılarını dinlendi. Ankara Spor Salonu`ndaki törende Davutoğlu, AK Parti milletvekili adayları listesine giren isimleri tek tek tanıttı. AK Parti aday tanıtım toplantısında ilk kez, watchout sistemi kullanarak bir ilke de imza attı. Bugüne kadar birbirine eklenmiş ekranlardan oluşan dev ekran olarak "led" teknolojisini kullanan AK Parti, ilk kez, izleyenlerde üç boyutlu izlenimi veren tek parça büyük dev perdeye çoklu projeksiyonla görüntüyü yansıtan watchout sistemini kullandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun fotoğrafıyla, partinin yeni sloganları "watchout" sistemiyle salona yansıtıldı.

SEÇİM BEYANNAMESİNİ OKUDU

Başbakan Davutoğlu, 350 sayfaya yaklaşan AK Parti Seçim Beyannamesi`ni Ankara Arena`da açıkladı. Seçim vaatlerini ve bizzat kaleme aldığı beyannamede Ak Parti`nin başkanlık sistemi hakkındaki vizyonunu açıklayan Davutoğlu Yeni Türkiye sözleşmesini okudu. Seçim beyannamesinin okunmasının ardından AK Parti`nin seçim şarkıları ilk kez tanıtıldı. Erhan Güleryüz`ün seslendirdiği "Bize her yer Türkiye" adlı seçim şarkısı Davutoğlu ve eşi salona girdiğinde çalındı. Ardından AK Parti adayı Uğur Işılak`ın "Söyle var mısın?" adlı şarkı ilk kez dinletildi.

BEYAZ KEFENİMİ GİYMİŞ ALPARSLAN GİBİ ÇIKIYORUM

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 'AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Selam olsun, milletimizin kudret ve şefkat öncüsü gönül fedailerine selam olsun. Selam olsun, insanlığın merhamet, adalet ve vicdan sözcülerine selam olsun. Selam olsun AK Parti kadrolarının gönül fedailerine, dava erlerine selam olsun. AK Parti kadromuzun değerli neferleri bugün sizlerin huzurunuzda sadece bir genel başkan olarak değil, sıradan bir nefer gibi beyaz kefenimi giymiş Alparslan gibi çıkıyorum. Bundan sonra bu davanın Başbakan daha da önemli AK Parti davasının bir neferi olarak huzurunuzdayım. 7 Haziran'a kadar hiçbir ayrım gözetmeden sizlerle birlikte omuz omuza yürümenin şerefini, onurunu hayatımın en büyük şerefi ve onuru olarak görüyorum. Biz, son 13 yıl içinde birçok kez milletimizin huzuruna vardık, kıyama kalktık ama hiçbir baskıya boyun eğmeden kararlı bir şekilde yolumuza devam ettik" dedi. Başbakan Davutoğlu'nun sözleri "Başbakan Ahmet Davutoğlu" sloganlarıyla kesildi.

YENİ BİR ZAFERE YÜRÜYORUZ

"Bu seçimlerde, seçim meydanlarında bu kadrolarıyla liderlik yapmış kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan'ı selamlıyorum" diyerek konuşmasına devam eden Davutoğlu, "Dün gece kendisiyle bir telefon görüşmesi yaptım. Sizlere onun da selamını iletiyorum. Şimdi bu miras üzerine bu şanlı başarıların arkasında yeni bir meydana, seçim meydanına, sandığa ve yeni bir zafere yürüyoruz. Yeni zaferimiz şimdiden hayırlı ve mübarek olsun. Bu dava da bize onun emanetidir. Bu salonda yaptığımız olağanüstü kongrede söyledim 'Bizim davamız vefa, erdem, ahlak davasıdır. Siyasi ve ekonomik rant davasıdır. Bu emaneti yettiğince gelecek nesillere taşıyacağız" diye konuştu.

ERDEMLİLER HAREKETİ

Davutoğlu, AK Parti bir gönül hareketi olduğu kadar aynı zamanda bir erdemliler hareketidir. Kurucu Genel Başkanımız bu harekete 'erdemliler hareketi' demişti. AK Parti kadroları her aşamada erdemliler hareketi olduğunu ortaya koydu. Parti içinde ihtilaf çıkacak diye bekleyenler oldu. AK Parti kadrolarını bir erdemliler hareketinin neferi olduğunu gösterdi. Sizden bir ricam var, üç dönemi bitmiş olmakla birlikte tek bir kırgınlığı olmayan dava öncülerimizi, ağabeylerimizi ayağa kalkarak selamlamanızı istiyorum. Bu erdemliler hareketinin öncüleri var ya bize güzel bir örnek oldular. AK Parti'nin davasının bir neferi olarak her birine şükran ve minnetlerimiz sunuyorum. Onlar sadece kısa bir ara verdiler, partimizin her bir kademesinde çalışmaya devam edecekler” dedi.

HİÇBİR KARDEŞİMİZ LİSTE DIŞI DEĞİLDİR

'Liste dışı kalmak' gibi bir tabirin olduğunu anlatan Davutoğlu, "Allah şahit ki hiçbir kardeşimiz liste dışı değildir. Onlar bu davayı omuzlayarak en zor şartlarda, kumpasların, sabotajların olduğu dönemde bu bayrağın davasını yücelttiler. Bu birlik, beraberlik sadece AK Parti'nin değil Türkiye'nin de kaderini şekillendirecek beraberliktir. AK Parti, erdemliler hareketi olmak yanında 'milli irade' hareketedir. Önümüze çok mayın koydular. Genel Başkanımızı yasaklayarak mayınlar koydular. O provokasyonları yapanlar şu anda beddua odalarında baş başalar. Biz, bu topraklar için döktüğümüz terin karşılığında bu topraklarda canımızı feda etmek gerekirse bu topraklarda canımızı feda edeceğiz. AK Parti kadroları ayaktayken hiç kimse bir daha mili iradeye kumpas kurmaya cesaret edemeyecek" şeklinde konuştu.

SİZ VARSANIZ BİZ DE VARIZ

"Seçim şarkısına ithafen söylüyorum" diyen Davutoğlu'nun, "Mili iradeyi korumaya var mısın? Talimatını yurtdışından alanlara karşı biz bu ülkenin çocuğuyuz demeye var mısın? Küresel güç demeye var mısın? Adalet, vicdan, erdem demeye var mısın" sözleri üzerine salondan Evet” sesleri yükseldi. Bunun üzerine Başbakan Davutoğlu, "Siz varsanız biz de varız, var olacağız" karşılığını verdi. AK Parti hareketinin bir kalkınma hareketi olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Sizleri her yerde meydanlarda görmek istiyorum. Maltepe meydanından korkup Kartal'a sığınanlar meydan nedir görsünler. Meydanları titretmeye, meydanlara çıkmaya var mısın? Hakkâri'yi, Edirne'yi ayağa kaldırmaya var mısın? Siz varsanız biz de varız. Bu kalkınma sadece ve sadece fiziki kalkınma değildir. İkinci atılım hamlesidir" dedi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız