Mecbur kalmadıkça sokağa çıkmayın

Mecbur kalmadıkça sokağa çıkmayın

Hava sıcaklıkları ve yüksek nem oranı vatandaşları bunaltıyor. Dün sabah saatleri olmasına rağmen dışarıya çıkan vatandaşlar oldukça zor anlar yaşadı. Vatandaşlar Pazar gününü daha serin olan piknik alanlarında ve havuzlarda geçirdi

SICAKLAR BUNALTIYOR

Kırıkkale’de hava sıcaklıkları bugünlerde mevsim normallerinin üstünde seyrediyor. Tüm yurtta olduğu gibi Kırıkkale’de de sıcaklar adeta bunaltıyor. Bunaltıcı sıcaklığı birde nem eklenince bu duruma alışık olmayan vatandaşlar çareyi piknik alanlarında ve havuzlarda arıyor. Dün saban saatlerinden itibaren etkili olan sıcak hava nemle birleşince çekilmez oldu. Sıcak havadan bunalan vatandaşların  büyük bölümü de Pazar olmasını fırsat bilerek Kızılırmak çevresindeki piknik alanlarına koştu. Bir kısım vatandaşlar ise MKE havuzunda ve kapalı yüzme havuzda günlerini geçirdiler.

 

YETKİLİLER UYARIYOR

Dün sabah saatlerinde kent merkezinde bulunan vatandaşlar yüksek nem oranı nedeni ile zor anlar yaşadı. Çeşitli nedenlerle kendilerini dışarıya çıkan vatandaşlar, kendilerine halk bahçesi gibi ağaç gölgelerinin bulunduğu alanlar ile parklara akın ettiler. Termometreler sıcaklık oranını 28 derece gösterse de yüzde 60-65 olan nem oranı vatandaşları bunaltmaya yetti. Dün gün içinde beklenen en yüksek sıcaklık ise 30 dereceydi. Yarın ise en yüksek 29 derece sıcaklık beklense de, tahmin edilen nem oranı yüksek 82 olarak belirlendi. Önümüzdeki günlerde yine sıcak havaların etkisi altına girileceği öğrenilirken, uzmanlar 13-16 saatleri arasında mecbur kalmadıkça dışarıya çıkılmaması, açık giysiler giyilerek bol sıvı tüketilmesi konusunda vatandaşları uyarıyor.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ