Masalsı bir yaz okulu tecrübesi için Masal Anaokulu

Masalsı bir yaz okulu tecrübesi için Masal Anaokulu

MASAL´DA YAZ MACERASI BAŞLIYOR

Masalsı bir yaz okulu tecrübesi için Masal Anaokulu

Özel Masal Anaokulu, eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte başladığı Yaz Okulu faaliyetlerinde eğlenceyle eğitimi bir araya getiriyor. ?Masal?sı bir yaz okulu tecrübesi sloganıyla yola çıkan Özel Masal Anaokulunda 8.30-17.00 saatleri arasında, 3-12 yaş arası çocuklarınız hem eğlenecek, hem dinlenecek, hem de kültürlenecek.

MASAL´DA YAZ MACERASI BAŞLIYOR

Kırıkkale Üniversitesi B Kapısı girişinde bulunan Özel Masal Anaokulu, Sabahat Torunoğlu ve Betül Akçalı yönetiminde genç ve dinamik kadrosuyla faaliyetlerine devam ediyor. Eğitimi, eğlenceli bir ortamda sunmayı kendilerine şiar edindiklerini belirten Masal Anaokulu Müdürü Sabahat Torunoğlu, ?Eğlence dolu günler, mutlulukla geçen anlar, gülen yüzlerle Masal´da yaz macerası başlıyor? dedi.

ÇOCUKLAR İÇİN HEDEFLERİ

Torunoğlu hedeflerinin, ?Çocukların kendileri olmaları ve kendi hızlarında gelişebilmeleri; kendilerini özgürce ve yaratıcı bir biçimde ifade edebilmeleri; yaratıcı, sevgi dolu ve hayal gücü kuvvetli bireyler olabilmeleri; bağımsızlığı öğrenmeleri; problemlerini çözebilmeleri; dayanışmayı öğrenmeleri; yardımsever ve bir bütünün parçası olmanın gururunu hissetmeleri; özgüven, emniyet ve gerçeklik duyguları kazanabilmeleri, kendi duygularını çözümlemeleri yoluyla mutlu birer birey olmalarını sağlamak? olduğunu belirtti.

AİLELERE YÖNELİK HEDEFLERİ

Ailelere yönelik hedeflerini belirten Torunoğlu açıklamalarına şöyle devam etti: ?Siz ailelerimizin, çocuğunuzun evden uzak ilk yaşantısının bir parçası olmanızı sağlamak; çocukların dünyayı nasıl algıladıklarına ve davranışlarının nasıl şekillendiğine dair bir farkındalık kazandırmak; psikolog-veli-öğrenci ilişkisi sonucu çocuklarla iletişim tekniklerinden haberdar olmanızı sağlamak en önemli hedeflerimizdendir.?

?EĞLENİYORUZ, ÖĞRENİYORUZ, BİRLİKTEYİZ, MUTLULUK DOLUYUZ?

?Eğleniyoruz, öğreniyoruz, birlikteyiz, mutluluk doluyuz. Çünkü bu yıl da Yaz Okuluna başlıyoruz? diyen Müdür Yardımcısı Betül Akçalı da, ?Masal Yaz Okulunda öğretmen ?öğreten kişi´, öğrenci de ?pasif öğrenen´ rolünden çıkıyor; etkin ve eğlenceli bir öğrenme ortamı yaratılıyor? diye konuştu. Okullarının, Kırıkkale´nin en güvenli anaokulu olduğunun altını çizen Akçalı, ?Üniversite kampüsünün girişinde buluna okulumuz yeşil bir bahçe içerisinde müstakil ve tek katlı. Velilerimiz bu güzel ortamı gördükten sonra gönül rahatlığıyla çocuklarını bizlere emanet edebilecekler? dedi.

BECERİ VE YARATICILIKLARINI ÖN PLANA ÇIKARIYORUZ

?Yaz okulumuzda yüzme, binicilik ve jimnastik spor aktiviteleri olarak yer almaktadır? diyen Hatice Başbuğ, ?Bunun yanı sıra her hafta seçilen bir konu başlığı etrafında eğlenceli atölye çalışmaları planlanmıştır. Biz Masal Anaokulu olarak çocuklarımızı beceri ve yaratıcılıklarını özgürce sergileyebilecekleri sağlıklı, eğlenceli, güvenli ve öğrenmeye ilgi uyandıran bir ortamda, kendine güvenen sorumluluklarını taşıyabilen, kendini değerlendirebilen, yaşadığı dünyaya duyarlı ve ilkeli bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz. Sorumluluğumuzun çocuklarımızın düşünme yeteneğini geliştirerek, değişen ve gelişen bireyler olarak yetiştirmek? şeklinde konuştu.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti