Masal´da yaz coşkusu sürüyor

Masal´da yaz coşkusu sürüyor

ÖĞRENCİLERİN EN ÇOK EĞLENDİKLERİ FAALİYET, YÜZME...

Masal´da yaz coşkusu sürüyor

Özel Masal Anaokulunda, okulların kapanmasıyla birlikte başlayan Yaz Okulu Faaliyetleri, bayramın ardından en coşkulu şekliyle devam ediyor. Yenişehir, Kırıkkale Üniversitesi B Kapıda, güvenli ortamı, yemyeşil bahçesi; sıcak, sevecen, güler yüzlü ve tecrübeli kadrosuyla Kırıkkale´de fark yaratan Özel Masal Anaokulu, 3-12 yaş çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimlerini sağlayıcı faaliyetleri, Yaz Okulu Programında da uyguluyor.

ÖĞRENCİLERİN EN ÇOK EĞLENDİKLERİ FAALİYET

Yaz sıcaklarının iyiden iyiye kendini hissettirmeye başladığı bu günlerde öğrencilerinin en çok eğlendiği faaliyetin yüzme olduğunu belirten Okul Müdiresi Sebahat Torunoğlu, ?Yüzme, hem fiziksel hem de ruhsal bakımdan çocuklarımızın gelişimine en çok katkıda bulunan spor dallarının başında gelmektedir. Yüzme, diğer spor dallarına göre hem çok daha eğlenceli hem de tehlikesi daha az bir spordur. Vücut kaslarını bir bütün olarak çalıştırdığı için çocukların gelişim dönemlerinde tüm sporlardan daha faydalı olmaktadır. Çocuklar suyla oynamayı sever. Yüzmeyi onlar için çekici kılan da budur. Çocuklarda yüzme öğrenimi eğitmen tarafından alındığında, yüzme sporunun fiziksel etkileri daha doğru ve etkin hissedilmektedir. Çocuklarda 3 yaşından başlanabilen yüzme eğitiminde öncelikle nefes ve suda durma çalışmaları yaptırılırken oyun ağırlıklı bir program izlenir. Bu sayede çocuklar daha temelden nefes kontrolüne ve suda duruşa dair doğru temellerle ilerleyebilmektedir? dedi.

SAĞLIKLI GELİŞİM, GÜZEL VÜCUT VE DURUŞ KAZANDIRIYOR

Yüzücü vücudu olarak tabir edilen fit ve sağlıklı görünümün, yüzmenin tüm kas ve iskelet sistemi üzerindeki etkisiyle sağlandığını ifade eden Torunoğlu, ?Düzenli yapılan yüzme egzersizleri kasları güçlendirir, vücut koordinasyonunun gelişimine katkı sağlar. Yüzme yumuşaklık ve esneklik gerektirdiği için küçük yaşlarda başlanması uygundur. 4 ila 8 yaş aralığındaki çocuklarda yüzme eğitimi fiziksel gelişimin yanı sıra, özgüven kazanımlarında da fayda sağlamaktadır. Ayrıca, suyun rahatlatıcı etkisiyle, çocuklar daha sakin bir yapıya kavuşurken harcadıkları enerji ile ev ve okul hayatlarında daha sakin tutumlar sergilemektedirler? diye konuştu.

KASLARIN GELİŞİMİ ASLINDA NE KAZANDIRIR?

Yüzme sporunun kas gelişimi üzerindeki faydalarına değinen Müdür Yardımcısı Betül Akçalı da, ?Yüzme sporuyla çocukların düz kasları yani istemsiz kaslar gelişim gösterir. Düz kasların göstermiş olduğu eforlar sinir sistemiyle alakalıdır. İnsan vücudunda solumun, dolaşım ve sindirim sistemi yüzme sporu sayesinde gelişerek sağlıklı vücut gelişimi sağlanır. İskelet kasları veya çizgili kaslar olarak da bilinen istemli kaslar ise, iskelete bağlı olarak çalışırlar. Bu kaslar iskeleti bir arada tutar ve iskelet ile beraber vücudun hareket etme işlevini gerçekleştirir. Düz kaslara göre hızlı kasılan ve çabuk yorulan bu kasların güçlenmesinde yüzmenin büyük faydası vardır. Vücudun koordineli olarak çalıştığı yüzme sporunda her bir kas eşit oranda gelişmekte ve güçlenmektedir. Tüm kaslar çalışıp gelişerek, ilerleyen yaşlarda sakatlanma riski azalmaktadır? şeklinde konuştu.

UZUN VE SAĞLIKLI BİR ÖMÜR YATIRIMI

Yüzmenin ayrıca kalp kasının güçlenmesini de sağladığını vurgulayan Akçalı, ?Çalışma kontrolü sinir sistemine bağlı olarak gerçekleşen kalp kası güçlendikçe ileriki yaşlarda felç gibi rahatsızlıklardan korunma sağlarken, çocuklarda meydana gelebilen kalp rahatsızlıklarından da korumaktadır. Yüzme sporu, vücut gelişimi ve duruşunu geliştirdiği gibi çocukları obeziteden de korumaktadır. Yüzme aktivitesi sırasında, yüksek miktarda enerji harcayan çocuklarda obezite gibi hastalıklara yakalanma riski oldukça düşüktür. Yine aynı şekilde iştahsızlık çeken veya yeme bozukluğu olan çocuklarda sarf ettikleri enerji ile orantılı olarak iştah arttırmaktadır. Metabolizmanın hızlı çalışması hem aşırı kilodan hem de iştahsızlıktan koruyarak dengeli bir gelişim sunmaktadır? ifadelerine yer verdi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti