Masa başında tansiyon ölçtüler

Masa başında tansiyon ölçtüler

Sulakyurt ilçesinde Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, devlet kuruluşlarında çalışanlar ile halkın tansiyon ölçümlerini yaparak, sürekli masa başında çalışma zorunluluğu olanlara da sağlık eğitimi yaptılar.

 

BECERİ EĞİTİMİ KAZANDIRMAK

İlçedeki Hakim Mehmet Çakıroğlu Anadolu Sağlık Meslek Lisesi son sınıf hemşirelik bölümü öğrencileri, Okul Müdürü Fazlı Erol, meslek dersleri öğretmenlerinden Hatice Boyacı ve Asuman Duran koordinatörlüğünde "Öğrencilere beceri eğitimi kazandırmak" programı kapsamında devlet kuruluşlarındaki çalışanlar ile vatandaşlar evlerinde ziyaret edildi. Okul Müdürü Erol, öğrencilerin öğrendikleri teorik bilgileri pratik yaptırmak suretiyle uygulamalı eğitim gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

KAS VE İSKELET SİSTEMİ

Erol, "Okulumuzdaki son sınıf öğrencilerinin teorik bilgilerini daha da pekiştirmek amacıyla ilçemizdeki devlet kuruluşlarında çalışanları iş yerlerinde, vatandaşları da evlerinde ziyaret ettik. Öğrencilerimiz meslek dersleri öğretmenleri eşliğinde ziyaret ettikleri kişilerin tansiyon ölçümü, şeker, kişisel hijyen, bebek bakımı, anne sağlığı, kas ve iskelet sistemi hastalıkları ile masa başında oturma kuralları ve yanlış duruş ve yanlış oturmaya bağlı rahatsızlıklar konusunda bilgiler verdiler" dedi.

 

ÖĞRENCİLERE TEŞEKKÜR

Öğrenciler, Sulakyurt Kaymakamı Yunus Can İnal ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Yıldırım`ın da tansiyonunu ölçtüler. Öğrencilerden Gizem Sadakat, Kaymakam İnal`ın masa başında bilgisayar kullanırken duruşu hakkında bilgiler aldı. Kaymakam İnal, öğrencinin vermiş olduğu sağlık konuları nedeniyle kendisine teşekkür etti. Gün içinde çoğunlukla masa başında kalmak zorunda olduğunu dile getiren İnal, "Görevimiz nedeniyle ve katıldığımız çeşitli toplantılar nedeniyle masa başında ve zaman zaman da bilgisayar ekranı karşısında uzun süre durmak zorunda kalıyoruz. Öğrencimiz, önemli sağlık konuları hakkında bizleri bilgilendirdi" şeklinde konuştu.

 

TANSİYON İLACI

Kaymakamlık binasındaki maliye, adliye, mal müdürlüğü, nüfus, müftülük ve yazı işleri ile İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü`nde görev yapan kurum amirleri ve çalışanlar ile bazı vatandaşların evlerine kadar giderek tansiyon ölçümlerini yapan öğrenciler, diğer sağlık konuları hakkında da bilgiler verdiler. Yeniöz Mahallesi`nde ikamet eden tansiyon hastası Mevlidiye Sadakat`ın (60) tansiyonunun yüksek olduğunu tespit eden öğrenciler, tansiyon ilacını zamanında alıp almadığını kontrol ettiler. Doktor tavsiyesine göre ilaçlarını düzenli olarak zamanında alınması gerektiğini söyleyen öğrenciler, aileye diğer sağlık konularında da eğitimde bulundular.

 

 



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!