Maraş katliamı unutulmadı

Maraş katliamı unutulmadı

CHP´DEN MARAŞ AÇIKLAMASI

Maraş katliamı unutulmadı

1978 yılında Kahramanmaraş´ta yaşanan ve tarihimize kanlı kanlı Maraş olayları olarak damga vuran katliamı unutmadıklarını açıklayan CHP İl Başkanı Avukat Ahmet Önal, ?Olaylarda resmi makamlara göre 105 kişi öldü, yüzlerce kişi yaralandı, yüzlerce ev ve iş yeri tahrip edildi. 800ün üzerinde kişi hakkında dava açıldı ve bir kısmı sonuçlandı.?dedi.

TOPLU KATLİAM
Önal, ?20. Yüzyılın ikinci yarısında ülkemizde sivillere yönelik yapılan toplu katliamların ilki olan Maraş katliamında katledilen canlarımızı bir kez daha saygıyla anıyoruz. Bu canlarımızı insanlık dışı söylemle ve vahşice katleden düşünceyi lanetliyoruz. Otuz yılı aşkın bir süre önce ülkemizin bir bölümünde gerçekleşen ve bugünlerimize biye hâkim olan ötekileştirici, dışlayıcı ve yok sayıcı anlaşış yakın tarihimize maalesef damgasını urdu. Türkiye´nin her döneminde belli güç odaklarının desteğini alan bazı kesimler Maraş olaylarında da bir maşa olarak kullanıldı. Aslında Maraş olayları belli odaklar tarafından ülkemizin 12 Eylül sürecine daha hızlı girmesi için atılan adımlardan sadece birisiydi. Bu amaçla da bu kesimler kendilerine bir saldırı yapılmış havası vererek ülkemizde aydın, sosyal, demokrat ve çağdaş kesimleri yok etmeye yönelik bilinçli bir hareket başlattılar. Katliamın 7 gün boyunca sürmesi ve bu katliamın durdurulması için yeterli önlemlerin alınmamış olması suç faillerinin kim olduğu noktasında ipuçları vermektedir.?

ALEVİ VATANDAŞ

Önal, ?Olayların sonunda resmi rakamlara göre 105, resmi olmayan makamlara göre 500´in üzerinde olduğu belirtilen ve neredeyse tamamı Alevi yurttaşlarımızın canlarına yönelik olarak yapılan bu katliamın sorumlularından hala hesap sorulmamıştır. Ülkemizin 12 Eylül sürecine girmesini hızlandıran bu ve bu gibi katliamların üzerindeki sır perdeleri aralanmadan, yakın tarihimizle yüzleşmemiz imkânsız olacaktır. Yüzyıllardır birlikte ve beraber yaşayan vatandaşlarımızı ayırmaya, böylece ülkemizi etnik köken ve inanç yönünden bölmeye çalışanlar bugün de aynı amaca hizmet etmektelerdir. Yüzyıllardır aynı dili konuşan, aynı türküleri dinleyen, düğününü, cenazesini beraber yapan, beraber gülüp beraber ağlayan aziz milletimizin bu tür entrikalara karşı dikkatli olması ve ülkemize hep beraber sahip çıkması gerekmektedir. Ülkemizin kurucu iradesi ve sigortası olan Cumhuriyet Halk Partimiz, dün olduğu gibi bugün de ülkemizi ayrıştıran bu anlayışlara karşı inadına birliği ve beraberliği savunmakta, bunun yolunun da demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygıdan geçtiğini söylemektedir.?

SAYGIYLA ANIYORUZ

Önal, sözlerini şu şekilde sürdürdü: ?Ötekileştiren, dışlayan, hor gören, bölen bu tür çağdışı anlayışlara karşı demokrasiye ve hukuka daha fazla sahip çıkılması gerekmektedir. Yakın tarihimizde yaşadığımız ve hala açık bir yara gibi kanayan bu katliamların bir kez daha yaşanmamasını diliyor ve geçmişte kaybettiğimiz tüm canlarımızı bir kez daha büyük bir özlem ve saygıyla anıyoruz.?



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ