Malulün Umudu Mecliste

Malulün Umudu Mecliste

Diyabet hastalığı nedeniyle sağlık sorunu yaşayan Orhan Doğan(44)geçimini zor şartlar altında sağladığını belirterek, yetkililerden yardım istedi. Yüzde 45 çalışamaz raporlu olmasına rağmen malulen emekli olamadığını belirten Doğan hazırlanan tasarının TB

AĞIR SAĞLIK SORUNU YAŞAŞAN VATANDAŞLAR MALULEN EMEKLİLİKLE İLGİLİ HAZIRLANAN TASARISININ MECLİSTEN ÇIKMASINI BEKLİYORLAR.

Malulün Umudu Mecliste

Diyabet hastalığı nedeniyle sağlık sorunu yaşayan Orhan Doğan(44)geçimini zor şartlar altında sağladığını belirterek, yetkililerden yardım istedi. Yüzde 45 çalışamaz raporlu olmasına rağmen malulen emekli olamadığını belirten Doğan hazırlanan tasarının TBMM’nin ilk oturumunda ele alınması gerektiğini söyledi.  Doğan kendisi gibi yüzlerce kişinin mağdur olduğunu kaydetti.

HASTALIKLAR YAKASINI BIRAKMIYOR

Kırıkkale’de bir çay ocağında çalışan Orhan Doğan, 15 yıldır şeker hastalığı ile uğraşıyor. 6 ay önce kalp krizi geçirmesi ile başlayan sağlık sorunları iyice artan Doğan, yetkililerin yardımını bekliyor. Doğan, Hastaneden aldığı yüzde 45 oranında özürlü raporu olmasına rağmen, yine aynı raporda `ağır özürlü` ibaresi olmadığı için malulen emekli olamadığını söyledi. Emekli olabilmesi için 15 yıl bekleyeceğini belirten Doğan, iki çocuğunu üniversitede okuttuğunu ve önemli maddi sıkıntılar çektiğini bildirdi. Kalp krizi geçirmeden önce çay ocağında tek başına çalıştığını ancak artık çalışamadığını, malulen emekli olmak için yaptığı başvurunun ise olumuz sonuçlandığını kaydeden Doğan, eşi ve 3 çocuğu ile birlikte kaldıkları kiralık evde, sıkıntılar yaşadığını ifade etti.

AYLIK 900 LİRA KİRA VAR

Ev kirasının aylık 500 lira olduğunu dükkân kirasının ise 400 TL olduğunu belirten Doğan şöyle konuştu: “Şeker hastalığı nedeniyle bazen sağlık sorunları yaşıyordum. Şu anda hastalık ilerliyor. Böbreklerimde ağrılarım oluyor. Geceleri uyuyamıyorum. Sürekli kalkıyorum. Durumum olmadığı için tedavi olamıyorum. Çay ocağım var, orayı zor güç işletiyorum. 2011 yılından bu zamana kadar hastalık nedeniyle işyerimde çalışamıyorum. 2 tane çocuğum var. Şu an çok mağdur durumdayız. Yetkililerin yardımını bekliyorum. Devlet hastanesinden yüzde 45 raporum var. Fakat malulen emekli olamıyorum. Yüzde 60 olan insanlar olabiliyor. Bana çalışabilirsin diyorlar. Oturduğum ev şu an kira ve kirayı, elektriği, su borcunu ödeyemiyorum. Zor durumdayız. Kalp ameliyatımda 6 damar değişti ve iyice zorlanmaya başladım.”



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı