?MA?lar kaçak taksi işini abarttı

?MA?lar kaçak taksi işini abarttı

EN ÜST SEVİYEDEN CEZA UYGULANACAK

?MA?lar kaçak taksi işini abarttı

Ülkemizde sığınmacı ya da mülteci olarak ikamet eden yabancı uyrukluların araç sahibi olmaları halinde kendilerine verilen ?MA? plakalı araç sayısı her geçen gün artarken, bu araçlarla kaçak taksicilik yaptıkları iddiaları ticari taksiciler arasında huzursuzluk yaratıyor.

PLAKAYI ALDIKLARI ŞEHRİN DIŞINA ÇIKMALARI YASAK

Plakayı aldıkları şehrin dışına çıkmaları yasak olan bu araçların özellikle Kırıkkale´de her geçen gün hızla arttığını ifade eden Kırıkkaleli taksiciler, ?Daha önce de belirtmiştik, bizim kimsenin namusuyla kazandığı ekmeğinde gözümüz yok. Ancak bir kuruş vergi ödemeden kaçak taksicilik yapılan bu ?MA´ plakalı araçlar şehir dışına da yolcu taşıyarak suç üstüne suç işliyorlar. Özellikle Ankara ve Esenboğa Havaalanına yolcu götürüp getiren bu kaçak taksiler açık açık ekmeğimize mani oluyorlar. Kendilerine müdahale ittiğimde de bizimle münakaşaya giriyorlar? diye serzenişlerini ortaya koydular.

EN ÜST SEVİYEDEN CEZA UYGULANACAK

10 Ağustos´ta haber sitemizde ?Nereden çıktı bu MA´lar?? başlığıyla konu gündeme taşındıktan sonra kamuoyunun bu sorunla daha çok ilgilendiğini kaydeden taksiciler, Vali M. İlker Haktankaçmaz´dan randevu alarak konuyu kendisine ilettiklerini ve Vali Bey´in de konuya ciddiyetle eğildiğini ifade ettiler. Bizzat görüşme sırasında Emniyet ve Göç İdaresi Müdürlüklerini arayarak, kaçak taksicilik yapan ?MA? plakalı araçların sahipleri ve tespit edilmesi halinde ruhsat sahibi haricinde bu araçları kullananlar hakkında en üst seviyeden cezai müeyyide uygulanması talimatı verdiğini belirttiler.

ÖZEL HABER: HABİLHAN PEHLİVANLI



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ