Makas"Savunma Sanayimizi Daha Çok Geliştireceğiz"

Makas

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Kırıkkale Makine Teknolojileri Zirvesi (KIMATECH’23) programına katıldı.

Programda konuşma yapan Vali Mehmet Makas, ülkemizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine gençlerimizin yükselteceğine ve bunu da savunma sanayisini geliştirmekle olacağını ifade etti.
Savunma sanayinde millileştirmenin önemine vurgu yapan  Vali Makas, zirvenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı  Şuay Alpay konuşmasına teknolojik gelişmenin ana unsuru, ana motoru bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de savunma ve havacılık sanayisi olduğunu söyleyerek başladı. 2004 yılı savunma sanayisi açısından önemli bir milat olduğunu söyleyen ve bugüne kadar olan süreçte Ülkemizin savunma ve havacılık alanındaki gelişmelerine dikkat çeken Sayın Alpay, zirvenin düzenlenmesinde emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı. 
Konuşmaların ardından savunma sanayi alanında ülkemizde faaliyette bulunan öncü firmaların (ASELSAN, HAVELSAN,MKE ve SİNERJİ) mevcut yapısı ve ürettiği ürünlerle ilgili bilgilendirme sunumları ve tanıtım filmleri ile program eden program, hediye ve plaket takdiminin ardından sona erdi. 
Programa  Vali Mehmet Makas’ın yanı sıra, Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Mühimmat ve Garnizon Komutanı V. Bkm.Alb. Tolga Topbaşoğlu, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Barış Cücen ve firma temsilcileri, üniversite ve lise öğrencileri katıldı.

 


 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız