Makamlar çocuklara emanet

Makamlar çocuklara emanet

VALİ VE BELEDİYE BAŞKANI OLDULAR

Makamlar çocuklara emanet

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, makamlarını çocuklara bıraktı. 8. Sınıf öğrencisi Reyyan Zeynep Karabay Vali, 7. Sınıf öğrencisi Kerem Alp Cengiz Belediye Başkanı oldu.

VALİ VE BELEDİYE BAŞKANI OLDULAR

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale´de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, düzenlenen çeşitli törenlerle kutlandı. Kutlama etkinlikleri kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen Merkez Şeyh Edebali İmam Hatip Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Reyyan Zeynep Karabay Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz´ın makamına, Namık Kemal Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Kerem Alp Cengiz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı´nın makamına oturdu.

GELECEK SİZİNLE AYDINLANACAK

Ziyaret anısına Vali Haktankaçmaz´a çiçek takdiminde bulunduktan sonra makam koltuğuna oturan Karabay, ?Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm çocukların bayramını kutluyorum? dedi. Karabay, daha sonra Garnizon Komutanlığını ve Belediye Başkanlığı´nı telefonla arayarak bilgi aldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin 98. Kuruluş yıldönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nı milletçe büyük bir sevinç ve coşkuyla kutlamakta olduğumuzu belirten Vali Haktankaçmaz ise, aynı zamanda bu günü tüm çocuklara armağan eden Mustafa Kemal Atatürk´ün çocuklara ve gençlere verdiği değerin öneminden bahsetti.

GÜNÜN ANISINA HEDİYE VERİLDİ

Vali Haktankaçmaz, ?Mustafa Kemal Atatürk, ülkenin geleceğinin teminatı olan gençlerin ve çocukların önemini fark etmiş ve bu bayramları gençlere ve çocuklara armağan etmiştir. Dünyada çocuklara ve gençlere bayram armağan eden başka bir ülke yoktur. Hepimizin ortak gayesi,  emanet aldığımız bu vatan topraklarını çocuklarımıza, gelecek nesillerimize çok daha güzel bir şekilde teslim etmek. Dolayısıyla bizler emanetçiyiz. 23 Nisan´da temsili olarak bu tür programlar düzenleniyor ama hakikaten bu makamların gerçek sahipleri sizlersiniz? dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi´nin de hazır bulunduğu ziyaretin sonunda Vali Haktankaçmaz, günün anısına Karabay´a çeşitli hediyeler verdi.

SPORCU BELEDİYE BAŞKANI

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı´nın koltuğuna oturan temsili Başkan Kerem Alp Cengiz, belediyecilik hizmetleri hakkında yapılan çalışmalardan bahsetti. Kırıkkalespor´a daha çok destek verilmesi gerektiğini ve U-16 gençler gibi altyapıların oluşturulmasına vurgu yapan Cengiz, kendisinin de Gençlerbirliği spor kulübünde futbol oynadığına vurgu yaptı.

OKULLARDA GÜVENLİK ARTMALI

Cengiz, geleceğin temsilcileri olan çocukları kötü alışkanlıklara sürüklemek isteyenlere karşı da güvenlik önlemlerinin artırılmasını istedi. Zehir tacirlerinin kötü örnek teşkil ettiğini ve bazı okul önlerinde bu durumlara rastlanabildiğine özellikle dikkat çeken Cengiz, ?Bu konuda güvenlik önlemleri daha da artırılarak, suçluların gerekli cezayı çekmesi gerekir? dedi.

PİKNİK ALANLARI ARTMALI, MİNİBÜSLER KURALLARA UYMALI

Havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşların mesire alanlarına akın ettiğine vurgu yapan başkan Cengiz, Kırıkkale Belediyesi olarak bu tür alanların çoğaltılması talebinde bulundu. Büyük Şehir Parkı´nın Kırıkkale´ye önemli katkı sunduğunu vurgulayan Cengiz, Bisiklet ve Koşu yolu gibi alanların da çoğaltılması talimatını verdi. Minibüslerin duraklar haricinde durma problemine de değinen Cengiz, ?Minibüsler duraklar dışında yolcu alıp indirmemeli. Ulaştırma Müdürlüğü´nün bu konuda gereken çalışmasını yapmasını istiyorum? talimatında bulundu.

KALETEPE´NİN RESTORE EDİLMESİ

Başkan Cengiz, ziyaret sırasında hazır bulunan birim amirlerine çeşitli direktifler verdi ve planladığı projeleri anlattı. Kırıkkale´ye ismini veren Kaletepe´nin restore edilmesini isteyen başkana bu bölgenin Makine Kimya Endüstrisi Kurumu himayesinde olduğu fakat belirli bölgeleri şehre kazandırmaya çalışıldığı hatırlatıldı. Son dönemde yapılan Büyük Şehir Parkı ve Şehitler Parkı gibi parkları çok beğendiğini dile getiren Başkan Cengiz, bu parkların sayısının artırılması gerektiğini ifade etti.

BAŞKAN CENGİZ´DEN ÇEKİRDEK UYARISI

Parkları ziyaret eden insanlara yerlere kabuklu yemiş atmanın verdiği zarar üzerinde duran Başkan Cengiz, "Bu konuda halkın bilinçlenmesi gerekli. Özellikle halk günlerinde bizzat ben gideceğim ve halkla bu konuyu konuşacağım. Çünkü iki gün sonra yine kendileri o parkları kullanıyor ve göz zevkleri bozuluyor" dedi.

EN ASLİ GÖREVLERİMİZDİR

Bazı konular hakkında birim müdürlerinden bilgi isteyen Cengiz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile de sohbet etti. Kırıkkale genelinde yapılan çalışmaları olumlu bulduğunu vurgulayan Cengiz, bu konu ile alakalı olarak Saygılı´ya teşekkür etti. Başkan Saygılı bu özel gün ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, geleceğin teminatı olan çocuklarımızın iyi yetiştirmenin en asli görev olduğunu kaydetti.  Saygılı, küçük Başkan Cengiz´e bundan sonraki hayatında başarılar diledi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ