MAHKUMLARDAN EL EMEĞİ SERGİSİ

MAHKUMLARDAN EL EMEĞİ SERGİSİ

Kırıkkale F-Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi?nde bulunan tutuklu ve hükümlüler kurslarda yaptıkları resim ve el sanatları çalışmaları sergiye açıldı. Makro AVM?de açılan sergide hükümlülerin daha çok doğa üzerinde resim çizdiği gözlendi.

200?E YAKIN ESER SERGİLENDİ
Mahkûmların yaptığı birbirinden güzel resim ve el işi eserler sergiyi gezenler tarafından beğenildi. Açılan karma sergide, el yapımı 200?e yakın eser yer alıyor. Tutuklu ve hükümlülerin cezaevinde vakit geçirmek için yaptıkları resim ve el sanatı ürünleri, 5 lira ile 100 lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunuldu. Cumhuriyet Başsavcısı Metin Yandırmaz, serginin 3 gün açık kalacağını ve sergiden elde edilecek gelirin tamamının eser sahiplerine verileceği söyledi. Sergiye Kırıkkale Vali Yardımcısı Ali Çetin, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, Başsavcı Metin Yandırmaz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şuayip Bütün, Kırıkkale F-Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi Müdürü Uğur Salt, toplum destekli polisler ve vatandaşlar katıldı.
 
8 İŞ ATÖLYESİNDE YAPILDI
Sergide yer alan eserleri çok beğendiğini belirten Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, ?Bu sanat eserlerini yapanları kutluyorum. Cezaevlerimiz birer ceza infaz kurumu değil, sanat ve bilgi yuvası olarak anılmalıdır? dedi.  Mahkûmlara verilen kursların devam ettiğini açıklayan Kırıkkale F-Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi Müdürü Uğur Salt, toplam 8 iş atölyelerinin mevcut olduğunu söyledi. Yapılan işlerin gelirlerinin mahkûmlara verdiklerini belirten Salt, ?Bu sayede mahkûmlar, kazan elde ediyorlar? dedi.  
 


1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama