Maharetli eller yarıştı

Maharetli eller yarıştı

Özel Sakarya İlköğretim Okulu tarafından her yıl geleneksel hale getirilen aşure yarışması yapıldı. Düzenlenen yarışmaya öğrenci velilerin ilgisi yüksek olurken, çeşitli süslemeler ile yapılan aşureler ise katılımcıların beğenisini topladı.

İLGİ YÜKSEK OLDU

Özel Sakarya İlköğretim Okulu yemekhanesinde düzenlenen yarışmaya Okul Müdürü İlhami Arıkan, öğrenci velileri, jüri üyeleri ve çok sayıda okul personeli katıldı. İlginin yüksek olduğu Aşure yarışmasında dereceye öğrenci velilerinden Şengül Koçdoğan, Feyza Şeker ve Ayşegül Özkan girdi. Jüri üyeleri yapılan aşurelerden dereceye girenleri seçerken bir yandan da öğrenciler tarafından ilahiler okundu.

VATANDAŞA DAĞITILDI

Yarışma öncesi de okulun bulunduğu Bahçelievler Mahallesinde vatandaşlara aşure ikramı yapılırken Hicri Yılbaşı konulu sergi düzenlendi. Değerler Eğitim Projesi kapsamında bu etkinliklerin düzenlendiğini belirten Okul Müdürü İlhami Arıkan, “Okulumuz tarafından her sene geleneksel olarak bu yarışma yapılmaktadır. Öğrencilerimize Muharrem Ayı dolayısıyla bu ayın önemini anlatan çalışmalar yapıldı“ dedi.

SÜSLEMELER DİKKAT ÇEKTİ

Okul yemekhanesinde düzenlenen yarışmaya yaklaşık 30 öğrenci velisi katıldı. Düzenlenen yarışmada bulunan aşureler çeşitli süslemelerle oldukça ilgi çekerken, jüri üyeleri tarafından da kontrol ederek yarışmada dereceye giren veliler belirlendi.  Etkinlik için 5 jüri üyesi hazır bulundu. Muharrem Ayı’nın önemini belirten konuşmalarda yapılırken, yarışma bitiminde hazırlanan aşureler katılımcılara ikram edildi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı