Mahalleli üst geçit istiyor

Mahalleli üst geçit istiyor

EVLERİNE ULAŞMAK İÇİN TREN YOLUNUN ÇEVRESİNDEKİ DEMİR PARMAKLIKLARIN ARASINDAN GEÇMEK ZORUNDA KALIYORLAR

EVLERİNE ULAŞMAK İÇİN TREN YOLUNUN ÇEVRESİNDEKİ DEMİR PARMAKLIKLARIN ARASINDAN GEÇMEK ZORUNDA KALIYORLAR

Mahalleli üst geçit istiyor

Bahçelievler Mahallesi sakinleri mahalleden geçen tren hattı üzerinde bulunan tek geçidin yeterli olmadığını ileri sürerek ikinci bir üst geçit daha istiyorlar.

ŞEHRİ İKİYE BÖLÜYOR  

Kırıkkale´de şehri ortadan ikiye bölen tren hattı ulaşım konusunda da zaman zaman vatandaşların çeşitli zorluklar yaşamasına sebep oluyor. Şehrin çoğu bölgesinde vatandaşlar karşıya geçmek için hattın üzerini kullanıyorlar. Bunun doğurduğu tehlikeye engel olunması için belediye çeşitli önlemlerde alıyorlar. Hat boyunca kontrolsüz geçişin engellenmesi için duvar örme çalışmaları sürdürülüyor. Tren yolu üzerinden karşıya geçmek için kendilerince çözüm üreten Bahçelievler Mahallesi sakinleri ise hat üzerinden geçişin engellenmesi durumunda tren yolu üzerinden yeni bir geçidin yapılmasını talep ediyor. Mahallenin yakınına bu sene yapılan tek üst geçit mahallelilere uzak kalıyor. Aynı zamanda merdivenlerin çok olması üzerindeki asansöründe çalıştırılmaması yaşlılar ve engelliler tarafından tercih edilmemesine sebep oluyor.

TEHLİKEYE MEYDAN OKUYORLAR

Yaşadıkları sıkıntı hakkında Bahçelievler Mahallesinde yaşayan Ahmet Özbek, ?Biz demirler arasından geçiyoruz, fark ediyorsanız. Buranın kapanacağını duyduk, yalnız buradan geçecek arkadaşlarımız, komşularımız var veya acil bir şey olsa karşıya geçmesi gereken insanlar var. Aşağıdaki yapılan köprümüz çok uzak kalıyor, bize. İşe yetişecek insanlar eğer buradan biniyorsa servisine, aşağı inip de yukarı dolanması bayağı bir zaman. Bu da iş kaybı demektir. Hele ki sabah işe giden veya okula giden arkadaşlarımız, öğretmenler olsun, memurlar olsun bu konuda çok mustarip olacaklar. Bizim yetkili mercilerden ricamız, aşağıdaki köprü için tekrar teşekkür ediyoruz ama uzak olduğu için bize yakında burada bir yerde bir köprü gibi veya alt geçit gibi yerler bize temin ederlerse komşularımız, vatandaşlarımız burada daha rahat olacak, işlerine daha çabuk gidecek. Kısacası aşağıdaki köprüden ziyade buraya da yakın bir yerde bize geçebileceğimiz bir yer temin etmelerini istiyoruz. Bizler için çok önemli? diye konuştu.

HABER MERKEZİ



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü