Mahalle Konakları hayata geçiyor

Mahalle Konakları hayata geçiyor

SEMT SAKİNLERİNİN YENİ ADRESİ OLACAK

SEMT SAKİNLERİNİN YENİ ADRESİ OLACAK

Mahalle Konakları hayata geçiyor

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın önem verdiği sosyal belediyecilik konuları arasında bulunan Mahalle Konakları hayata geçmeye başladı. İlk olarak Kaletepe Mahallesinde yapımı ve tefrişatı tamamlanan Mahalle Konağı açıldı.

Hizmeti Kırıkkalelilerin ayağına götürmeyi hedefleyen Kırıkkale Belediyesi, Mahalle Konaklarının açılışını bire birer hayata geçirmeye başladı. Kırıkkale’nin nüfus yoğunluğunun yüksek olduğu semtler arasında bulunan Kaletepe Mahallesinde hizmete giren Mahalle Konağı, buraya şimdiden farklı bir hava kattı. İlk misafirlerini ve kursiyerlerini kabul eden Mahalle Konağı, semt sakinlerinin birlikte olabileceği, kitap-gazete okuyabilecekleri, günün her saati kahvesini-çayını içip sohbet edebilecekleri, nezih bir ortamda mahallerinin sorunlarını dile getirip çözüm bulabilecekleri, birbirinden farklı kurslara ev sahipliği yapabilecek mekân olacak.

Mahalle Konaklarının eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel hizmetlerin mahalle sakinlerinin yaşamlarına katkı sağlayacağını söyleyen Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, 5 mahallede konak yapımını tamamladıklarını, ilk olarak tefrişat eksiği giderilen Kaletepe Mahalle Konağının açılışını gerçekleştirdiklerini belirtti. Başkan Saygılı Mahalle Konaklarıyla ilgili olarak “Fiziki görünümüyle kültürümüzün yansımasını istedik, buralara mahallelilerimiz gelip uğrasınlar, otursunlar, aralarındaki dostlukları komşuluklarını geliştirsinler istiyoruz. Mahalle konağımızda çaylarını, kahvelerini içecek olan mahallelilerimizin problemlerinin yerinden tespit edip sorunların çözüldüğü yerler olmasını hedefliyoruz” dedi.

Semt sakinlerinin ilgi göstereceklerine inandıkları Mahalle Konaklarının ayrıca düzenlenecek olan birbirinden farklı kurslara da ev sahipliği yapacağını belirten Saygılı, kadınlarımızın sosyal yaşama katılmaları açısından önemli bir yer olacağına inandıkları Mahalle Konaklarında, kadınlarımız için Halk Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte tel kırma, ebru, ahşap boyama, takı tasarımı gibi el sanatları kurslarının yanı sıra, Kur’an Kursu, Yabancı Dil Eğitimi, okuma yazma bilmeyenler için okuryazarlık kursları” düzenlemeyi planladıklarını belirtti. Gençler için de sınavlara hazırlık kurslarının yanı sıra müzik aleti çalma kurslarının verilmesini planladıklarını belirten Saygılı, Mahalle Konaklarının haftanın 6 günü açık olacağını belirtti.

Kaletepe Mahallesi sakinleri için son derece nezih bir ortamın hazırlandığı Mahalle Konaklarında genç çiftler için evlilik öncesi ve yuvalarını kurduktan sonra aile danışmanlığı hizmeti verilmesi, böylelikle de sağlam aile temellerinin atılması hedefleniyor. Çocuklar için bir park da barındıran Kaletepe Mahalle Konağının ilk kursiyerleriyle bir araya gelen Saygılı, mahalleli kadınlarla sohbet etti. Mahalle konağından duydukları memnuniyeti dile getiren kadınlar Başkan Saygılı’ya teşekkür ettiler. Mahalleli kadınlar, “Başkanımızın özellikle kadınlara vermiş olduğu desteğe teşekkür ederiz. Burada alacağımız kurslarla aile ekonomimize katkı sağlayacağız. Yine Başkanımız Saygılı, burada birbirinden farklı kurslar, eğitimler, seminerler vermeyi, sağlık konularında bilgi alabileceğimiz programlar düzenlemeyi hedefliyor. Bu konak mahallemize farklı bir renk ve heyecan kattı” dediler.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü