MAHALLE KONAKLARI AMACINA ULAŞIYOR

MAHALLE KONAKLARI AMACINA ULAŞIYOR

KADINLARIMIZIN BAŞARILARI BİZİ MUTLU EDİYOR

Mahalle kültürünü yeniden yaşatmanın yanı sıra özellikle kadınlarımızın meslek edinmelerini sağlamak, gençlerimizin çeşitli aktivitelerde bulunabilmeleri için hayata geçirdiğimiz Mahalle Konakları pandemi döneminde görülmeye değer el emeği ürünlerini ortaya çıkarmaya başladı.

Kırıkkale Belediyesinin girişimleri ile mahallelerimizde açılan kurslara katılan kadınlarımız hem meslek öğreniyor hem de aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Pandemi döneminde maske – sosyal mesafe kontrolü ile gerçekleştirilen kurslara katılan bayanlar unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatları ürünlerini birer birer ortaya çıkarıyorlar. Kısıtlı sürede yapılan el işi ürünleri sergileyen bayanlar hem el becerilerini geliştirmiş olmanın mutluluğunu hem de aile ekonomilerine katkı sağlamalarının mutluluğunu yaşıyorlar.

Kaletepe, Sanayi, Selimözer ve Aşağımahmutlar Mahalle konaklarında düzenlenen kursları ziyaret eden Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı sayılarını artırdıkları mahalle konaklarında unutulmaya ve kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatları ve geleneksel Türk süsleme sanatları alanlarında açılan kurslara gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirtti. Bu kurslarda ev hanımlarının boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirdiklerini söyleyen Başkan Saygılı, bayanların bir taraftan el becerilerini geliştirirken diğer taraftan da ürettikleri nadide el ürünlerini satarak aile ekonomilerine katkıda bulunduklarını belirtti.

Pandemi döneminde kısıtlı sürede hanımların ürettiği ve sergiledikleri el ürünlerini inceleyen Başkan Saygılı “Mahalle konaklarımızda ortaya çıkan ürünler bizleri mutlu ediyor. Amacımız ev hanımlarımızın üretime katkı sağlamaları, boş zamanlarını değerlendirmeleri. Ürünlerin sergilenmesi de bizim doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Mahalle konaklarımızı önemsiyoruz, burada ev hanımlarımızın üretime katkı sağlamasının yanı sıra gençlerimiz içinde öğleden sonraları için çeşitli aktiviteler düzenlemeyi hedefliyoruz. Pandemi dönemi sonrası mahalle konaklarımız o semtte yaşayan hemşehrilerimizin en uğrak noktası olacak. Çalışmalarımızı ve planlamalarımızı bu yönde yapıyoruz. Ayrıca burada bayanlarımızın ürettikleri bir birinden değerli göz nuru ürünleri yine Tarihi Kırıkkale Evlerinde açacağımız stantlarda satışa sunma imkanı bulacağız. Ben bir kez daha bayanlarımızı böyle güzel eserleri ortaya çıkardıkları için kursiyerlerimize ve onların eğitimlerine katkı veren hocalarımızı kutluyorum” dedi.

Kurslara katılan bayanlarda Saygılı’ya kendilerine tanıdığı imkanlardan dolayı teşekkür ederek, “Bizler kurslara başladığımızda hiçbir şey bilmediğimizi anladık. Zaman içerisinde el becerilerimizi geliştirdik, ortaya güzel eserler, güzel ürünler çıkardıkça da ayrı mutlu oluyoruz. Bir çoğumuz burada öğrenerek yaptığımız ürünleri satarak aile ekonomimize katkı sağlıyoruz. Çocuklarımızın ihtiyaçlarını ev hanımı olarak karşılamak bizler için ayrı bir gurur mutluluk. Başkanımız Sayın Mehmet Saygılı’ya bir kez daha bizlere böyle imkan sağladığı için teşekkür ediyoruz” dediler.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ