Mahalle kasabını tercih edin

Mahalle kasabını tercih edin

Kırıkkale Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Gazi Karafilik, vatandaşları hazır kıyma konusunda uyardı. Kıymanın en kolay hile alacak ürün olduğunu söyleyen Karafilik, alışveriş merkezlerinin tercih edilmesi yerine mahalle kasaplarının tercih edilmesi gerektiği

HİLE OLABİLİR

Kırıkkale Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Gazi Karafilik, yaklaşan Ramazan ayında vatandaşların kıyma alırken dikkat etmesi gereken hususlar hakkında basın açıklaması yaptı. Konu ile ilgili açıklama yapan Karafilik kıymanın her hileyi kaldıran bir ürün olduğunu söyleyerek, hazır kıymadaki oyunu anlattı. Kıymanın mahalle kasabından alınması gerektiğieni belirten Karafilik, “ Kıyma her türlü hileyi kaldırabilen bir et ürünüdür. Suyu katarsan suyu kaldırır, kelle eti katarsan kelle eti kaldırır, tavuk taşlığı katarsan tavuk taşlığı kaldırır. Yani birçok ürün ile kıyma üzerinde hileler yapılabilir. Sadece kıymada bu hileler olabiliyor. Diğer et ürünlerinde olmaz. Şimdi kampanya diye hazır kıyma yapıyorlar. Vatandaşın hazır kıyma dedikleri üründen kesinlikle uzak durması lazım. Hazır kıyma almasınlar. Biz kıymaya suyu kattığımızı da gösterdik. Hilesinin çok basit olduğunu da, anlaşılabilir bir şey olmadığını da gösterdik. Halkımız bu insanlara kanmasınlar. Bildikleri, güvendikleri yerlerden alışverişlerini yapsınlar” dedi.

KAMPANYALARA DİKKAT

Bazı market ve kasapların hazır kıymayı kampanyalı fiyat olarak normal fiyatın çok altına vermelerini eleştiren Karafilik, kıymaların vatandaşın önünde hazırlanması gerektiğini söyledi. Karafilik şöyle konuştu: “ Kampanya yapanlar, eti vatandaşın gözü önünde çeksin-versin buna saygı duyarız. Ama bazı market ve kasaplar kampanya diyerek 13 liraya kıyma satıyor. Biz 25 liraya zararına satış yaparken, bu insanlar 17 liraya nasıl kıyma satabilir. Bunlar her türlü hile yaparak vatandaşı kandırıyorlar.”

“ŞÜPHELİ KIYMAYI 174’E BİLDİRİN”

Hazır kıymayla ilgili olarak bazı marketlere ceza verildiğini ve cezaların kesildiğini söyleyen Karafilik, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün önemli çalışmalar yaptığını söyledi.  Karafilik, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü denetimler yapıyor ama her marketi tek tek denetlemesi de çok zor. Müdürlük genelde şikâyet olunca ilgileniyor. Devlet bu işi serbestleştirdi ve sahtekârın önü açıldı. Bu konuya acilen el atıp hazır kıymanın yasaklanması gerekir. Bu hususta vatandaşlarımıza da çok iş düşüyor. Her nerden eti alırsanız alın, şüphelendiğiniz bir ürün olursa hemen Alo 174’ü arayarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na ulaşın. Şikâyet hattından direk bakanlık ilgilendiği için daha etkili oluyor” dedi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü