Çakma Kasaplık Yapanlara Kıyma Çektirmeyin

Çakma Kasaplık Yapanlara Kıyma Çektirmeyin

Kırıkkale Kasaplar Odası Başkanı Gazi Karafilik, basın mensupları ile yapmış olduğu kahvaltıda bir araya geldi. Gazi Karafilik mahalle arasında mesleği kasaplık olmayan kişilere kıyma olarak çektirmenin sağlıksız olacağını söyledi

ETİN DİNLENMİŞ OLMASINA DİKKAT EDİN

Yaklaşan kurban bayramı ile uyarı ve önerilerde bulunan Karafilik önceki senelerde yaşamış oldukları problemleri ve bu problemlerin bu sene ki kurban bayramında da yaşanmaması için vatandaşların bilinçli olması gerektiğini dile getirdi. Başkan Karafilik ?Bayramın ilk günü ile vatandaşlar kurbanlarını kesecek. Bizim her zaman ki tavsiyemiz kıyma çekilecek olan etlerin en az bir gün dinlenmesi gerekmektedir. Eğer bu doğrultuda etin bir gün dinlenme süresi olursa bu tüketim açısından daha sağlıklı olacaktır.? Dedi.

HERKES KENDİ İŞİNİ YAPMALI

Bir diğer husus olan kıymayı kıymaların kasaplarda çekilmesini ısrar ile tekrarlayan Kırıkkale Kasaplar Odası Başkanı Gazi Karafilik ?Biz vatandaşlardan özellikle kıymaları kasaplardan çektirmesini bekliyoruz. Geçmiş senelerde kasaplıkla hiç alakası olmayan esnafların kendi dükkanlarının önüne koymuş olduğu tezgahlarda kıyma çektiklerini gördük. Kırıkkale´de bir buzdolabı tamircisi bu arkadaşlar bu da vezne, şu resimlere bir bakar mısınız. Bunu nasıl yorumlarsınız. Kırıkkale Kasaplar Odası olarak her mahallede kasabımız var. Halkımıza diyoruz ki biz her zaman için bizim istediğimiz hijyen, bu durumu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerine de aktardık. Arkadaşlar kıyma çekenlerin arasında manifaturacı bile var. Bu çok tehlikesi ve sağlıksız bir durum. O makinalar demir makinalar ve bunun temizliği önem ile yapılmadığı sürece makine içerinde etin kimyasını bozacak durumlar gerçekleşiyor makinalar paslanıyor. Biz biliyoruz ki kasap olmayıp ta kurban bayramında kıyma çeken kişiler bu makinaları yılda bir kere gün yüzüne çıkartıyor ve bu çok tehlikeli. Mesleği kasaplık olmayan, işletme kayıt belgesi olmayan kişilere kıyma çektirmeyin. Herkes kendi işini yapmalı. Biz sigara satıyor muyuz, biz buzdolabı tamir ediyor muyuz, biz manifatura satıyor muyuz, herkes kendi işini yapsın. Bir kez daha buradan Tarım Müdürlüğü yetkililerini göreve çağırıyorum, çünkü bu görev onların. Kırıkkale Zabıtası her zaman için yanımızda. Onlara teşekkür ediyorum, onlar bize gerekli desteği veriyor. Yalnız bu konuda görev İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü´nde onlardan bu konuda daha duyarlı olmalarını bekliyorum. Kasaplarda sıra olabilir ama bizimde çoğu mahalle kasaplarımız var, oraların tercih etmeleri daha sağlıklı olacaktır. Zaten kasaplarımızda 1 tl ye çekiyor diğer vatandaşlarda aynı fiyata çekiyor ve bu iş kasabın işi. Biz bu sene ümit ediyoruz ki vatandaşımız bilinçli olsun ve sağlıklı bir şekilde kurban etlerini tüketsin. Şimdiden kurban bayramınızı kutluyor ve hayırlara vesile olmasını umuyorum.? Diyerek sözlerini sonlandırdı. 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ