Magandalar bu sezonda da boş durmadı

Magandalar bu sezonda da boş durmadı

KURŞUN SIKMAYI ŞEREF ZANNEDENLER VAR!

Magandalar bu sezonda da boş durmadı

Kırıkkale´de tüm ikazlara rağmen düğünlerde silah atma geleneği bu sezonda bozulmadı. Adeta gelenek haline getirilen bu tehlikeli alışkanlık yüzünden son 6-7 ayda yaralama ve araç hasarları meydana geldi.

ÖLÜMLERE NEDEN OLUYOR

Millet olarak ne sevinmeyi, nede üzülmeyi bilmediğimiz ortaya çıktı. Özellikle mutlu günlerimizi adeta kâbusa çevirmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Daha çok ev düğünlerinde rastladığımız maganda kurşunu hadisesinin önüne bir türlü geçilemiyor. Tüm uyarı ve ikazlara rağmen adeta gelenek haline getirilen silah atma olayları bu sezonda da durmadı. Polisin tüm önlemlerine rağmen silah atma hadisesinden bu sezonda da birçok kişi yaralandı. Birçok araç hasar gördü. Geçtiğimiz yıllarda ölümlerin bile yaşandığı bu duyarsız davranıştan bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini belirten uzmanlar öncelikle düğün sahiplerinin bu konuda çok duyarlı olmaları gerektiğini söylüyorlar. Polisiye önlemle bu durumun önüne geçilmesinin pekte olanaklı olmadığını belirten uzmanlar aslında hiçbir kimsenin düğün merasiminin polis gözetiminde yapılmasını arzulamayacağını belirtiyorlar.

KURŞUN SIKMAYLA ŞEREFLENME OLMAZ

Düğün ve benzeri eğlenceli günlerde adeta bir geleneği yaşatma gibi algılanan ve silah atılarak uygulanan bu hadisenin kimilerince bir şereflendirme gibi algılanmasının çok yanlış bir düşünce olduğunu belirten uzmanlar silah atmanın hiçbir zaman şereflendirmeyle alakasının olmadığını söylüyorlar. Silahın Türk Milletinin yanında önemli bir yerinin olmasına karşın bugün içinde bulunduğumuz çağda silahın bir hiç hükmünde olduğu gerçeğinden hareketle insanların gündeminden çıkartması gerektiğini belirten uzmanlar bunu bir gelenek gibi algılayanların kendi başlarına da bir hadisenin geleceğini düşünmeleri gerektiğini belirttiler. Düğüne giderken silah yerine bir hediye götürülmesinin düğün sahipleri için anlam ifade edeceğinin bilinmesi gerektiği kaydedildi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü