Madde Bağımlısı Gence Türkyılmaz’dan Yardım Eli

Madde Bağımlısı Gence Türkyılmaz’dan Yardım Eli

Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, sabah yürüyüşlerinde karşılaştığı madde bağımlısı bir gence tedavi olması durumunda belediyede işe alacağını belirtirken, tedavisinin de tüm masraflarını karşılama sözü verdi.

Yahşihan sokaklarında her gün aralıksız yürüyüş yapan Başkan Osman Türkyılmaz, madde bağımlısı bir gençle karşılaştı. Daha önce kamu malına zarar verdiğinden dolayı sürekli şikâyetler gelen gençle oturup uzun uzun konuşan Türkyılmaz, onu bu halinden vazgeçirmek için tedavi olma sözü verdirdi. Bir kelime kararını, bir duygu hayatını, bir insan seni değiştirebilir sözüyle sosyal medya hesabından madde bağımlısı gençle yaptığı konuşmayı paylaşan Başkan Türkyılmaz, saklı madde kullanan bütün gençlere umut oldu. Türkyılmaz, “Sen yasaklı madde kullanıyorsun. Tedavini karşılarsam ve seninle ilgilenirsem bu illeti bırakacağına söz veriyor musun?" diyerek genci tedavi süreci için ikna etti. Yahşihan Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü’ne talimat veren ve tüm masrafları karşılayacağını belirten Türkyılmaz, madde bağımlısı gence tedaviden sonra doktordan temiz rapor getirdiğinde karşılıklı sözleşme yaparak işe alacağını belirtti.

 

Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz yapmış olduğu açıklamasında, “İlçemizde ikamet eden genç kardeşimiz zaman zaman yasaklı madde kullanarak kamu malına zarar vermekteydi. Bizim bu kardeşlerimizi kazanmamız lazım. Sabah yürüyüş yaparken karşılaşınca ona kızmak yerine kazanmaya çalışmak istedim. Karşılıklı oturup uzunca konuştuk. Tedavisini üstlenmek için teklifte bulundum. Hatta ve hatta düzelince işe alma sözü verdim. Babası ile görüştüm onlarda çok mutlu oldu. İnşallah kardeşimizi kazanmak için elimizden geleni yapacağız.” İfadelerini kullandı.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız