Madde bağımlısı gençler topluma kazandırılıyor

Madde bağımlısı gençler topluma kazandırılıyor

?HAYAT BOŞLUK KABUL ETMEZ PROJESİ? YAYGINLAŞIYOR

?HAYAT BOŞLUK KABUL ETMEZ PROJESİ? YAYGINLAŞIYOR

Madde bağımlısı gençler topluma kazandırılıyor

Madde bağımlısı gençleri topluma kazandırmak amacıyla bundan 2 yıl önce uygulanmaya başlanan "Hayat Boşluk Kabul Etmez Projesi", çevre illerde de hayata geçiriliyor. Proje sayesinde 100 gençten 27´si topluma kazandırıldı.

DİĞER İLLERDE DE HAYATA GEÇİYOR

Kırıkkale´de madde bağımlısı gençleri topluma kazandırmak amacıyla 2 yıl önce uygulanmaya başlanan "Hayat Boşluk Kabul Etmez Projesi", Aksaray, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde´de de hayata geçirilecek. Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız, İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonu´ndaki proje tanıtım programında, geçen yıl ilk kez sosyal kalkınma mali destek programı açtıklarını söyledi.

SOSYAL SORUNLARA ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Programla, özellikle bölgedeki sosyal sorunlara çözüm önerileri üretilmesi ve bunların uygulamaya geçirilmesini sağlamayı amaçladıklarını dile getiren Yıldız, "İl Sağlık Müdürlüğü bize Hayat Boşluk Kabul Etmez Projesi´ni sundu. Proje, 102 proje arasında ilk sıralarda yer alarak, hibeye hak kazandı." dedi. Yılmaz, projenin başarılı şekilde yürütüldüğünü, bundan sonuç alındığını gördüklerini anlattı.

PROJE DİĞER İLLERDE DE ÖRNEK GÖSTERİLDİ
Çalışmanın, diğer kentlerde de örnek gösterildiğine işaret eden Yıldız, bunun üzerine projenin Aksaray, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde´de de uygulanmasına karar verdiklerini bildirdi. Yıldız, "Her ile 50 bin lira olmak üzere toplam 250 bin lira destek vereceğiz" dedi.

BAĞIMLI GENÇLER TOPLUMA KAZANDIRILIYOR

İl Sağlık Müdürü Mustafa Uzun da Vali Ali Kolat başkanlığında, AHİKA desteğiyle 2 yıl önce hayata geçirilen projeyle, madde bağımlısı gençlerin topluma kazandırıldığını bildirdi. Uzun, proje kapsamında, tıbbi tedavileri tamamlanan madde bağımlılarıyla görüşmeler yaptıklarını ve gençleri bu zararlı alışkanlıklarından kurtarmaya çalıştıklarını kaydetti.

2014 YILINDA AHİKA DESTEĞİYLE

"Hayat Boşluk Kabul Etmez Projesi", 2014´te, Vali Ali Kolat başkanlığında, AHİKA´nın desteğiyle İl Sağlık, İl Emniyet, Aile ve Sosyal Politikalar İl, Halk Sağlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürlükleri ile Kırıkkale Müftülüğü ve MÜSİAD Şubesince hayata geçirildi. Proje kapsamında, yaklaşık 100 gençten 27´sinin madde bağımlılığından kurtulmasının sağlandığı bildirildi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü