M. Varlıoğlu?dan Çanakkale Gezisi

M. Varlıoğlu?dan Çanakkale Gezisi

Mehmet Varlıoğlu İlköğretim Okulu Çanakkale ve Bursa?ya gezi düzenledi. İki gün süren gezide öğrenciler gönüllerince eğlenme fırsatı buldular.

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI
Gezi Tanıtma ve Turizm Kulübü Rehber öğretmenleri Haydar Bakır ve Necati Güngör tarafından organize edilen Geziye, 7 öğretmen ve idareciler katıldı. Gezide öğrencilere Çanakkale savaşlarının geçtiği yerler, şehitlikler gezdirildi, savaşta yaşanan olaylar canlı canlı anlatıldı. Dersle de öğrendikleri savaşların geçtiği yerleri canlı görmeleri öğrencileri heyecanlandırdı. Rehber eşliğinde gezilen tarihi mekânlarda duygu dolu anlar yaşandı.
 
ÖĞRETMENLERİ İLE ZAMAN GEÇİRDİLER
İki günlük gezide Öğrenciler Bursa?da Osmanlı Devletinin kurucusu Osman Gazi ve oğlu Orhan Gazi türbeleri, Yıldırım Beyazıt Han türbesi, Murat Türbesi, Muradiye Külliyesi, Yeşil Türbe gibi bir çok tarihi mekânı, çok güzel bir doğal dokuya sahip olan Cumalı kızık köyünün ziyaret eden öğretmen ve öğrenciler tarih ve doğanın buluştuğu bir yolculuk yapma fırsatı buldular. Cuma günü başlayan gezi, Pazar gecesi geç saatlerde sona erdi. Öğretmen ve öğrenciler arasında güzel bir dayanışma örneğinin sergilendiği gezide, öğrencilerin öğretmenleri ile zaman geçirdiler.
 
EĞİTİM ADINA ÇOK ÖNEMLİ
Bu gezilerin devam etmesini temenni ettiklerini ve her yıl devam etmesini planladıklarını ifade eden Okul Müdürü Dursun Saray ?Gezilerin özellikle maddi durumları çok iyi olmayan bir çevrenin okulunda öğrenim gören öğrenciler için bulunmaz fırsat olduğunu ve öğrencilerin bu fırsatı yakaladıkları için şanslı. Biz bu gezileri düzenlerken, okul idaresi olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz, organizasyon yapan arkadaşlara tam destek vererek işlerini kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Gezi düzenlemek, ilköğretim çağındaki öğrencileri böyle kapsamlı gezilerde sevk ve idare etmek gerçekten çok zor ve fedakârlık isteyen bir iş, ancak arkadaşlarımızın bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirdiklerini görmek bizi mutlu etti. Bundan sonraki yıllarda da bu gezilerin devam etmesi için gayret göstereceğiz. Öğrencilerimizin derslerde öğrendiklerini görerek pekiştirmeleri daha kalıcı olduğundan bu geziler eğitim adına çok önemli faaliyetlerdir.? Diye konuştu 
 
 
TEŞEKKÜR ETTİLER
Gezi Tanıtma ve Turizm Kulübü Rehber Öğretmeni Haydar Bakır ve Necati Güngör bu gezinin okulda düzenledikleri dördüncü gezi olduğunu ve gezilerin geleneksel hale gelerek her yıl Mayıs ayında başka bir bölgeye gezi yaptıklarını söylediler. Bundan önceki yıllarda yine Çanakkale, Bursa, İstanbul, Antalya gezileri düzenlediklerini, önümüzdeki yıl da kısmet olursa Karadeniz Gezisi düzenleme planları olduğunu belirttiler. Gezi organizasyonlarında okul idaresinin kendilerine çok destek verdiğini öğretmenler okul idaresine ve geziye katılan öğretmenlere de kendilerine çok büyük destekleri olduğu için teşekkür ettiler.
 
 


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ