LÖSEV´e yardım sözü verdi, dava kapandı

LÖSEV´e yardım sözü verdi, dava kapandı

KIRIKKALE´DEN ÖRNEK BİR UZLAŞTIRMACILIK

LÖSEV´e yardım sözü verdi, dava kapandı

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada örnek bir karara imza atıldı. Uzlaştırma hükümlerine tabi bir suçta mağdur taraf şüpheliyle uzlaşmak için Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfına bağış yapmasını istedi. Dava isteğin kabul edilmesi üzerine takipsizlikle sonuçlandı.

ARACI HASAR GÖRDÜ

Geçtiğimiz Ağustos ayında aracını bir otoparka bırakan mağdur A.Y.T park halindeki aracında hasar meydana geldiğini gördü. Bunun üzerine şikayetçi olması üzerine otopark görevlisi olan M.T.E. hakkında soruşturma açıldı. Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada suçun uzlaşmaya tabi olması nedeniyle Uzlaştırma Bürosuna gönderilerek taraflar arasında uzlaşma sağlanması için uzlaştırmacı görevlendirildi. Taraflar arasındaki uzlaşma prosedürü işletilirken mağdur A.Y.T. ilginç olduğu kadar örnek olacak bir talepte bulundu.

BAĞIŞ YAPMAYI KABUL ETTİ

A.Y.T. aracına zarar veren şüpheli M.T.H. ile uzlaşmak için kendi için bir talepte bulunmak yerine şüphelinin LÖSEV´e bağış yapmasını istedi. Talebin şüpheliye iletilmesi üzerine şüphelinin LÖSEV´e bağış yaptığı ve soruşturmanın bu şekilde tamamlanarak takipsizlik kararı verildiği öğrenildi. Mağdur A.Y.T´nin aracında meydana gelen zarar nedeniyle yürütülen bir soruşturmada şahsi bir talep yerine taktir edilen çalışmalara imza atan LÖSEV´e bağış yapılmasını istemesi örnek bir davranış olarak değerlendirildi.

HABER MERKEZİ



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ