LİSELİLER ÜNİVERSİTEYİ GEZDİ

LİSELİLER ÜNİVERSİTEYİ GEZDİ

Kırıkkale Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri; Kırıkkale Üniversitesi Hacılar Hüseyin Aytemiz Meslek Yüksek Okulunu ziyaret etti. Hacılar MYO Öğretim Görevlisi Petek Polat, öğrencilere İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği bölümü ile ilgili bilgiler v

İŞ GÜVENLİĞİ
Okul Müdürü Murat Özsoy, Okul Rehber Öğretmeni Efraim Soyak, Acil Tıp Teknisyenliği Bölümü Öğretmenleri Ömer Yağlı ve Adem Cerit?inde katıldığı gezi son derece verimli geçti. Okulu tanımı fırsatı bulan öğrenciler burada Öğretim Görevlisi Petek Polat tarafından, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Bölümüyle bilgiler aldılar. Polat şu ifadelerde bulundu: ?İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Teknikeri, işyerlerini, işin yürütülmesi nedeniyle oluşan tehlikelerden uzaklaştırmak ve sağlığa zarar verebilecek koşullardan arındırarak, daha iyi bir çalışma ortamı sağlamak için bir plan dahilinde iş güvenliği ile görevli mühendise bağlı olarak çalışan kişidir?
 
ÖZEL SEKTÖRDE İŞ BULABİLİRLER
Çalışma alanları ve iş bulma olanaklarından bahseden Polat, ?Bu bölümden mezun olanların iş bulmaları oldukça geniş bir alanı kapsamaktadır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Merkezi Müdürlükleri ve diğer kamu kuruluşları ile özel sektörde iş bulabilirler. Ülkemizde yeniden düzenlenen 4857 Sayılı İş Kanunu Kamuda ve özel sektörde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği ile ilgili çalışmaların yapılmasını zorunlu kılmış yeni yaptırımlar getirmiştir. Bunun sonucunda da işletmelerde İşçi Sağlığı ve Güvenliği bölüm mezunlarına duyulan ihtiyaç yoğunlaşarak artmaktadır? dedi.
 
 
 


1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti