Liseli öğrenciler hayallerini gördüler

Liseli öğrenciler hayallerini gördüler

KIRIKKALE LİSESİ SON SINIF ÖĞRENCİLERİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİNİN KONUĞU OLDULAR

KIRIKKALE LİSESİ SON SINIF ÖĞRENCİLERİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİNİN KONUĞU OLDULAR

Liseli öğrenciler hayallerini gördüler

Kırıkkale Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, Konya´da Selçuk Üniversitesi´ni gezme imkânı buldular. Renkli görüntülerin yaşandı gezide öğrenciler, üniversitenin çeşitli bölümleri hakkında bilgi aldılar.

TARİHİ YERLERİ GEZDİLER

Kırıkkale Lisesi Rehber Öğretmenleri Efraim Soyak ve Durmuş Ali Kocabaş tarafından organize edilen gezide Selçuk Üniversitesi´nin Fen Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Mühendislik Fakülteleri gezildi. Öğrenciler Mevlana Türbesi ve Müzesi, Şems-i Tebrizî Türbesi, Alaaddin Tepesi, İnce Minare Medresesi ve Karatay Medresesini gezerek programlarını tamamladılar.

TANITIM KATKI SAĞLIYOR

Geziye katılan okul öğretmenlerinden Nafiga Çiçek ve Emine Önal geziyle ilgili olarak, ?Üniversite tanıtım gezilerinin öğrencilerin kariyer planlarını yapmalarında yardımcı ve seçimlerinde yol gösterici olduğunu, aynı zamanda üniversite kültürü, olanakları, bölümler, öğrenci yaşamı vb. konularda yerinde bilgiler edinmenin öğrencilerimizin motivasyonlarının arttığına, bakış açılarının daha da genişlediğine inanıyoruz? dediler.

GÖZLEMLERİNE YARDIMCI

?Amacımız hedefi üniversite olan öğrencilerimizin; hedeflerini netleştirmelerinde yardımcı olabilmek, motivasyonlarını arttırmayı sağlamak, istedikleri ve hedefledikleri üniversiteleri yerinde ziyaret etmelerini ve üniversite ortamını gözlemleyebilmelerine yardımcı olmak, meslekler hakkında öğretim üyelerinden, üniversite ve üniversitede yaşam hakkında tanıtım biriminde görevli üniversite öğrencilerinden bilgi almalarına yardımcı olmak.?

DOĞRU BİLGİYE ULAŞMAK

Okul Rehber Öğretmenleri Efraim Soyak ve Durmuş Ali Kocabaş ise, ?Konya Selçuk Üniversitesine yapılan gezinin amacı, öğrencilerin fakülte ve bölümleri yerinde görüp incelemek, ilgi duydukları öğrenim programları hakkında doğru ve ayrıntılı bilgi almak, üniversite ve kampüs yaşamı hakkında fikir sahibi olmak, üniversite hazırlık sürecinde motive olarak hedeflerini doğru belirlemesini kolaylaştırmaktır? ifadesinde bulundular.

HABER: Arzu Kayır



1

Her şey Kırıkkale için

2

Saran´dan 23 Nisan kutlaması

3

Sevgi Çocuklarıyla Konya Gezisi

4

AGD, dedelerini unutmadı

5

Kahraman Mehmetçiğin her zaman yanındayız

6

MYO Öğrencilerine ev sahipliği yaptık

7

Toprakları yok, üretim hakları yok