Lider Çocuk Tarım Kampı Sona Erdi

Lider Çocuk Tarım Kampı Sona Erdi

Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlemiş olduğu ‘Lider Çocuk Tarım Kampı' sona erdi. Programa Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Mustafa Güneş, Tekniker Berrin Hiştir ve sı

TARIM MÜDÜRLÜĞÜ TANITILDI

Program kapsamında öğrencilere ilk gün İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda İl Müdürü Recep Kırbaş tarafından program hakkında bilgi verilerek Müdürlüğün faaliyetlerinin anlatıldığı bir sunum yapıldı. Daha sonra İl Müdürlüğü bahçesi gezdirilerek çocuklara bahçede bulunan meyve ağaçları, sera ve tarım makinaları tanıtıldı. İkinci gün ise Programımızda yer alan Fidan Dikim Şenliği çerçevesinde Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ORKÖY şube Müdürü Mustafa Pekdemir‘in de katılımıyla Hacıbey TOKİ ormanlık alanında fidan dikimi faaliyeti gerçekleştirilmiştir.

SANAYİ SİTESİ GEZİLDİ

3. gün ise Kırıkkale yeni sanayi sitesinde bulunan ekmek fırını ve pasta imalathanesi ziyaret edildi. Burada öğrencilere ekmek, pasta, kek yapım aşamaları uygulamalı olarak gösterildi. Daha sonra Kılıçlar köyünde bulunan Cemal Karakoç’a ait süt sığır işletmesine ziyaret gerçekleştirildi. Burada öğrencilere süt ikram edildi. Buradan yumurta tavukçuluk işletmesine geçildi. Her iki işletmede öğrencilere süt ve yumurtanın üretim aşamaları gösterildi.

ÖĞRENCİLERE BİLGİ VERİLDİ

Programın 4. Gününde İl Müdürlüğü toplantı salonunda Kırıkkale Üniversitesi MYO Organik Tarım Bölümü Öğretim Üyeleri Şahin Tatlı ve Fatih Kutluer tarafından organik ve biyolojik tarım da böceklerin önemi hakkında görsel bir sunu yapılmış daha sonra bahçede fenomen tuzaklarla biyolojik mücadele uygulaması gösterildi.

ÖĞRENCİLERE HEDİYE VERDİ

Programın son gününde Kırıkkale Valisi makamında ziyaret edilmiştir. Ziyarete İl Müdürümüz Recep Kırbaş, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ve Kırıkkale Üniversitesi MYO Organik Tarım Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Taşkın Erol katıldı. Burada Vali Ali Kolat tarafından “Lider Çocuk Tarım Kampı” programına katılan öğrencilere sertifika ve çeşitli hediyeler verildi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti