Lal Saran Anaokulu miniklerinin kütüphane gezisi

Lal Saran Anaokulu miniklerinin kütüphane gezisi

Lal Saran Anaokulu öğrencileri, İl Halk Kütüphanesini ziyaret etti. Anaokulu Rehber öğretmeni Arzuhali Balyemez, öğrencilerin kitaplarla dost olması için gereken çalışmaların yapıldığını söyledi.

KİTAPLARLA TANIŞMALARI GEREKİYOR

Lal Saran Anaokulu Rehber Öğretmeni Arzuhali Balyemez, “Okuma alışkanlığı, anaokulu ve ilkokulda kazanılan bir alışkanlık olmasına rağmen okul öncesi dönemde birçok etmen, kişiyi bu alışkanlığa hazırlamaktadır. Bu etmenler, aile, çevre ve okul öncesi kurumlardır. Bu dönemde oyun ve eğlence ön plandadır. Çocukların gelişimi bir yandan oyun oynarken diğer yandan da çevresindekileri takip ederek öğrenme şeklinde olmaktadır. Okul öncesi dönemde çocuklarımıza bol bol kitap okumamız ve çocuklarımızın kitaplarla tanışması gerektedir”  dedi.

 

KİTAPLA DOST OLDULAR

Sahip oldukları merak ve keşfetme duygularıyla çevresindekileri izleyerek öğrenen çocukların kitapla etkileşimlerinin bu dönemde olduğu düşüncesiyle halk kütüphanesini ziyaret ettiklerini belirten Okul Müdürü Koçu Arpalık ise, “Bize destek veren Kütüphane Müdürüne ve personeline çok teşekkür ederim. İl  genelindeki tüm öğrencilerin kütüphaneyi ziyaret etmeleri ve kitap okuma alışkanlıklarını geliştirmeleri gerektiğinin gelecek için çok önemli” diye konuştu. Daha sonra kütüphane personelinin ilgisine teşekkür eden öğretmen ve öğrenciler kütüphaneden ayrıldılar.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti