Laboratuvarlara denetleme

Laboratuvarlara denetleme

DENETLEMELER HALKIN SAĞLIĞI İÇİN

Laboratuvarlara denetleme

Kırıkkale'de faaliyet gösteren toprak ve bitki analiz laboratuvarları Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından denetlendi.

TESPİT AMAÇLI DENETİM

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Denetleme Komisyonu üyelerinin katıldığı denetlemede çiftçilerin toprak analiz laboratuvarlarında, toprak analizi yaptırarak nitelikli tarım uygulamaları, yapmasını ve toprakta hangi ürünü yetiştirmesi gerektiğinin tespiti gözetildiği bildirildi.

TARIM UYGULAMASI

Konu hakkında yapılan açıklamada, Analizle aynı zamanda çiftçimiz hangi gübrenin ne kadar, ne zaman ve nasıl kullanılacağı hakkında bilgi sahibi olacak. Gübre çeşidi yanlış ise ürünü yakabilir, kurutabilir ve toprağın tuzluluk oranını arttıracağı bilincine sahip olarak doğru tarım uygulaması yapılması sağlanacaktır. Toprağın element yapısı belli olacak. Toprakta hangi elementlerin fazla hangi elementlerin eksik olduğunu tespit ederek bünyesine uygun ürün yetiştirilmesine öncülük edilecektir” bilgilerine yer verildi.

2014'TE 217 ÇİFTÇİ DESTEK ALDI

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş ayrıca yaptığı açıklamada, Kırıkkale'de 2014 yılında 141 bin 235 dekar alanda bin 217 çiftçimiz 353 bin 92 TL toprak analiz desteği almıştır. Bakanlığımızca arazi büyüklüğüne bakılmaksızın dekara 2.50 TL destek verilmektedir. Çiftçilerimizin bilinçli tarım yapabilmeleri için mutlaka toprak analizleri yaptırması gerekmektedir” dedi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü