KUZULARIM EBA’SIZ KALMASIN

KUZULARIM EBA’SIZ KALMASIN

Kırıkkale’nin interneti olmayan öğrenciler için fırsat eşitliği sağlanması amacıyla 6 köyde Eğitim Bilişim Ağı (EBA) destek noktası oluşturuldu.

Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesinde, internet altyapısı ve erişimi olmayan öğrenciler için Eğitim Bilişim Ağı (EBA) destek noktası oluşturulmaya devam ediyor. EBA platformu üzerinden yürütülen uzaktan eğitim sürecinde evinde televizyonu, bilgisayarı, tableti ve internet erişimi olmayan öğrencilerin ihtiyacını karşılamak için yürütülen "Sınırsız Eğitim" projesi kapsamında Balışeyh ilçesine bağlı Battalobası, Işıklar, Aydınşeyh, Yenice, Koçubaba ve İzzettin köylerindeki öğrenciler için EBA destek noktası kuruldu.

İlçe merkezine kilometrelerce uzaklıktaki Battalobası, Işıklar, Aydınşeyh, Yenice, Koçubaba ve İzzettin köylerinde oluşturulan EBA destek noktalarının takibi bizzat İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Akpınar tarafından yapılıyor. İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Akpınar köylerde oluşturulan EBA destek noktasını hizmete sunduklarını belirterek, “COVİD-19 salgını sebebiyle ülkemizde eğitim öğretim faaliyetleri EBA TV- EBA Canlı dersler ve EBA Destek noktaları gibi farklı çözümler ile devam etmektedir. Ülkece yaşadığımız bu zorlu süreçte okullarımızdan uzak kalan öğrencilerimizi eğitimin içinde tutabilmek için çalışmalarımızı yapıyoruz”

Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde tüm Türkiye'de olduğu gibi ilçelerinde de EBA Destek noktaları oluşturulduğunu belirten Müdür Akpınar, “Evinde interneti veya bilgisayarı olmayan öğrencilerimiz için ilçemiz genelinde oluşturulan EBA Destek Noktası öğrencilerimize sunulmuştur. Merkez ilçemizde yaptığımız ön çalışmada açık okulumuzun bulunmadığı toplam 6 köyümüze EBA destek noktaları oluşturduk” dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ