Kuyumcular ayağa kalktı

Kuyumcular ayağa kalktı

Kırıkkale Sarraf ve Kuyumcular Derneği Başkanı Rıza Ulusoy, bankaların cumhuriyet altını alıp satmasının kuyumcu esnafını büyük zarara uğrattığını söyledi. Bankadaki altınların hiçbir zaman kalıcı olmayacağını belirten Ulusoy, ?Bankadaki para hiçbir zaman

HERKES KENDİ MESLEĞİNİ YAPMALI

Kırıkkale Sarraf ve Kuyumcular Derneği Başkanı Rıza Ulusoy, bankalara şubelerden Cumhuriyet ve ziynet altını alıp satma yetkisi verilmesine tepki göstererek, kendilerine de kredi verme yetkisi istedi. Ulusoy yaptığı açıklamada şu ifadeler yer verdi,   ?Bankaların altın alıp satmalarını şık karşılamıyoruz. Herkes kendi mesleğini yapmalı. İşte kuyumculardan altın alınır, fırıncıdan ekmek alınır, eczacıdan da ilaç alınır. Biz ilacı gidip de başka yerden alacak halimiz yok. Bankalar asli görevini yapsın diyoruz. Bütün sorunda zaten farklı görevlerde bulunan insanların farklı görevlere atılmasında başarısız olurlar. Bu bizim sektörümüze sekte vurur. Şu an işler zaten çok düşmüş durumda. Bir de bankaların bu işlere girmesi bizi etkileyecektir.? diye konuştu.

VATANDAŞLAR ALTININA SAHİP ÇIKSIN

Altının artmaya devam edeceğini belirten Ulusoy, ?Altının her zaman için artma potansiyeli var. Avrupa ülkelerindeki sorunlar bitmediği müddetçe, küresel ekonomideki krizler bitmediği müddetçe artış sürecek. Yatırımcıların yine altın almasını tavsiye ediyorum. Avrupa ülkelerindeki sorunlar bittikten sonra altın o zaman durağan hale geçer. Altın alım satımları şu nda dengede gidiyor. Televizyonlardaki altın reklamları zannediyorum altın bozdurmalarını biraz etkiliyor. Burada altının bozulması tasarrufların gitmesidir demektir diye düşünüyorum. Bizim kültürümüzde var olan tek bir yatırım aracımız altındır. Bu bizim kültürümüze yerleşmiştir. Bankadaki para hiçbir zaman kalıcı olmaz ama altın kalıcı olur. Bir altın 20-30 sene yastık altında kalabilir ama para kalmaz. Vatandaşlarımız altınlarına sahip çıksın.? şeklinde konuştu.

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü