Kuyulara sayaç takılıyor

Kuyulara sayaç takılıyor

Bağ ve bahçelerde kullanılan kuyularında saat uygulamasına başlandı. DSİ Yer Altı Suları ölçme sistemleri yönetmeliği gereğince kuyulardan çekilen su miktarının su sayacı, elektrik sayacı ve benzeri sayaçlarla kontrol altına alınması hükme bağlandı.

KULLANMA BELGESİ ZORUNLU

Bağ ve bahçelerde kullanılan su kuyularına 12 Kasım?dan itibaren sayaç takılması uygulamasın başlandı. Yönetmeliğin ``usulsüz elektrik enerjisi tüketimi`` başlıklı 14`üncü maddesine eklenen fıkraya göre, DSİ tarafından verilen Yeraltısuyu Kullanma Belgesi`nde belirtilen, yeraltısuyundan çekilebilecek azami su için gerekli yıllık elektrik enerjisi tüketim miktarını aşan müşterinin elektrik enerjisi, DSİ`nin bildirimi üzerine lisans sahibi tüzel kişi tarafından en geç 7 gün içerisinde kesilecek. Yeraltısuyundan çekilebilecek azami su için gerekli yıllık elektrik enerjisi tüketim miktarını gösterir Yeraltısuyu Kullanma Belgesi alınmadan elektrik enerjisi bağlanamayacak.

Yönetmeliğin yeni sayaç takımıyla ilgili maddeleri 31 Aralık 2013 tarihinde, yeraltı sularıyla ilgili maddeleri ise bugünden itibaren yürürlüğe girecek.

PİYASADA BELLİ BİR ALTYAPI

Sayaç konusunda piyasada belli bir altyapının oluşması ve elektrik dağıtım şirketlerinin çalışmalarının son aşamaya geldiğinin anlaşılması nedeniyle Genel Müdürlüğümüzün direktifleri doğrultusunda 12 Kasım 2012 tarihinden itibaren kuyulara sayaç takılması uygulamasına başlanmıştır. Buna göre Şube Müdürlüğümüze veya Bölge Müdürlüğümüze 12 Kasım 2012 tarihinden itibaren yapılan kullanma belgesi başvurularında kuyulara sayaç takılmadan belge verilmeyecektir. Bu tarihten itibaren Şube Müdürlüğümüze ulaşan kullanma belgeleri sayaç takma işlemleri tamamlanmadan Bölge Müdürlüğümüze gönderilmeyecek, talep sahibine iade edilecektir. Kullanılacak sayaç; adi sayaç olmayıp, uzaktan kontrollü su sayacı veya elektrik sayacı (OSOS) olacaktır. Kuyularına elektrik sayacı takmak isteyenler yetkili elektrik dağıtım şirketline başvuracaklardır.

ARAMA BELGESİ ALINACAK

Arama belgesi aldıktan sonra açılan kuyulara sayaç monte edildikten sonra dolum kartı, sayaç faturası ve seri numarasını gösteren yazılı bir belge kullanma belgesi dosyasına eklenerek DSİ?ye verilecektir. DSİ tarafından kuyu başında kuyu yeri ile birlikte sayaç monte edilip edilmediği ve sayaç üzerindeki bilgiler ile evrak üzerindeki bilgilerin uyumlu olup ? olmadığı kontorl edilecektir. Bir sorun olmaması halinde Bölgemiz Jeoteknik Hizmetler ve Yeraltısuları Şube Müdürlüğüne gönderilecek dosyada gerekli incelemeler tamamlanıp, kartlara tahsis yüklemesi (çekilebilecek azami su miktarı) yapılıp bilgiler ilgili sayaç firmasının yazılım programına girildikten sonra kullanma belgesi ve dolum kartı belge sahiplerine gönderilecektir. Belge sahipleri, kartlarındaki tahsis miktarının sayaçlarına yükleyeceklerdir. Bu güne kadar Bölge Müdürlüklerine başvuru yapan sayaç firmalarının listesi aşağıda verilmiştir.

ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİNE BAŞVURU YAPILACAK

Ayrıca, eski belgeli kuyulara sayaç takılması için Yönetmelikte öngörülen süre 13 Şubat 2013 tarihinde sona ereceğinden belge sahiplerinin bu tarihe kadar Şube Müdürlükleri kanalıyla Bölge Müdürlüğümüze dilekçe (dilekçe ekinde eski kullanma belgesi, kullanma belgesi isteme dilekçesi, taahhütname ve teknik sorumlu mühendis tarafından yapılacakr enerji hesabı ile birlikte) başvuru yaparak kuyularına sayaç takmaları gerekmektedir. Bu tarihe kadar başvuru yapmayanların belge hakkı hukuken sonar ereceğinden kuyuları kapatılacak.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü