Kuyruk Çilesine Son

Kuyruk Çilesine Son

Toprak Mahsulleri Ofisi bu yıl randevu sistemi ile çiftçilere kolaylık sağlayacak. Önceden randevu alan çiftçilerin ürünü gün içinde alınabilecek. Bu sayede günlerce sıra bekleme devri de kapanmış olacak.

Toprak Mahsulleri Ofisi bu yıl randevulu sistemle ürün alacak
ÇKS BİLGİLERİNİZİ GÜNCELETİN
Ürün teslim etmek için günlerce sırada bekleyen çiftçiler, randevu sistemiyle gün içerisinde ürünlerini teslim edebilecek. Yeni sistemle hem zamandan tasarruf sağlanacak, hem de yoğunluğun önüne geçilmiş olacak. TMO?nun randevulu sisteme geçmesi hakkında yetkililer Çiftçilerin internet üzerinden veya ofise gelerek şahsen müracaatı ile de randevu alabileceklerini söylediler. 2012 yılı hububat alımlarının randevulu veya önceki yıllarda olduğu gibi randevusuz olarak yapılacağını, üreticilerin, randevu almadan önce il, ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri`nden ÇKS bilgilerini güncellemeleri gerektiğini bildiren yetkililer. Üreticileri, en fazla ÇKS`deki üretim miktarı kadar randevu alabileceklerini. Pazar günleri randevulu veya randevusuz alım yapılmayacağını kaydettiler
TC KİMLİK NUMARASI YETERLİ
Randevu alma işlemi gerçek kişiler için TC kimlik numarasıyla, tüzel kişiler için ise vergi numarası ile yapılacağını bildiren yetkililer, "Randevu alma işlemi TMO alım fiyatı açıklandığı tarihte başlayacak. Tüm işyerleri için randevu alma işlemi TMO Şube Müdürlükleri ile Ajans Amirlikleri`nden veya www.randevu.tmo.gov.tr adresinden internet üzerinden yapılabilecek. Randevu alanlar, ürünlerini aynı günde, almayanlar ise önceden olduğu gibi sıraya girerek teslim edebilecek. Ürünün teslim edilmek istendiği tarihten en fazla 10 gün öncesinden itibaren randevu alınabilecek. Örneğin, ürününü 15 Temmuz`da teslim etmek isteyenler 5 Temmuz`dan itibaren 15 Temmuz`a kadar randevu alabilecekler." diye konuştu.
Borsalar üzerinden alım yapılan iş yerlerinde randevulu ve randevusuz alım yapılacağını belirten Yılmazer, "Randevu tarihinde ürün getirmeyenlere, getirmediği miktar için tekrar randevu verilmeyecek. Randevu alma işlemleri 1 Eylül`de sona erecek, bu tarihten sonra randevusuz alımlara devam edilecek." şeklinde konuştular.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ