Kutuplaşma siyaseti bayramı zehir etti

Kutuplaşma siyaseti bayramı zehir etti

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun, çifte bayram yaşadığımız bir hafta sonrasında; iktidar-muhalefet ilişkisinin kutuplaşma siyasetiyle milletin bayramını zehir ettiğini söyledi. Vurgun, "Suriye de bile ateşkes yapılmışken, ülkemizdeki siya

İKTİDAR MUHALEFET GERGİNLİĞİ

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun, çifte bayram yaşadığımız bir hafta sonrasında iktidar-muhalefet ilişkisinin kutuplaşma siyasetiyle milletin bayramını zehir ettiğini söyledi. Faruk Vurgun yaptığı açıklamada "İktidarın muhalefetiyle kucaklaşamadığı, muhalefetinin alternatif kutlamalarla aykırı uygulamalara imza attığı bu süreç milletimizin arzu ettiği bir durum değildir" diye konuştu. "Cumhuriyetin bir istişare olması gerektiğinden habersiz iktidar ve muhalefetin bu ülkenin huzuruna katkısı olabilir mi" diye soran Vurgun, her türlü olayda siyaseti kutuplaştırmaya çalışan bir iktidarın bayramı da kutuplaştırdığını, ülkemizin hemen hemen her kurumuyla çatışma halinde olan bir muhalefetin ise, bayramı bile bir fırsat olarak görmesini eleştirdi.

SİYASİ ÇEKİŞMELERDEN UZAK DURMALIYIZ

Bu bayramda insanımızın cumhuriyetin ne anlama geldiğinden uzak bir siyasi çekişmeden dolayı gerçek bir bayram yapamadığına vurgu yapan Faruk Vurgun, "Halbuki bayramlar, inancı, fikri ve düşüncesi ne olursa olsun birlik ve beraberliğin ve huzurun tesis edildiği ortamlardır. Suriye de bile ateşkes yapılmışken, ülkemizdeki siyasilerin polemik peşinde koşması siyasetimizin geleceği açısından üzüntü vericidir" diye konuştu. Milletin, her olayı sırf politik bir kutuplaşmaya taşıyarak hiçbir faydası olmayacak bir süreci tetikleyen siyaset istemediğine dikkat çeken Vurgun, Cumhuriyetin de iktidarıyla muhalefetiyle bir araya gelerek istişare yapılmasının adı olmasını, katılımcı demokrasinin yolunun da buradan geçtiğini kaydetti.

KISIR ÇEKİŞMELER ZARAR VERİR

Saadet Partisi olarak, bayramların bayram tadında yaşanması için, kısır politik çekişmelere son verilmesi gereğine işaret eden Vurgun, "Milletimizin gerçek gündemine dönülmeden sadece polemik üreten bir yapının bu ülkeye vereceği hiçbir fayda kalmamıştır" dedi.  Vurgun, ülkede önce iktidar ile muhalefetin bayramlaşmasını, kısır çekişmeleri bir tarafa bırakarak huzur ve refahı temin edecek adımlara kafa yorulmasını, aksi takdirde bayramların bile bayram tadında yaşanmasının mümkün olamayacağını vurguladı.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız