Kütüphaneler uğrak yer oldu

Kütüphaneler uğrak yer oldu

Kırıkkale'de okuma ve araştırma kültürü yok denecek kadar az olmasına rağmen, Ramazan ayında vatandaşların kütüphanelere akın ediyor. Yetkililer, Ramazan ayında kütüphanelerde artış olduğunu belirerek, insanların bilgilerini tazeleyip, vakit geçirdiğini s

RAMAZAN GELDİ YOĞUNLUK ARTTI

Kırıkkale İl Halk Kütüphanesi’nde yaz dönemi boyunca günlük 10 – 15 vatandaş kütüphaneye uğrarken, son günlerde bu rakamın 3 katına çıktığı ifade edildi. Ramazan ayının gelmesi ile birlikte, vatandaşlar ve öğrenciler boş zamanlarını değerlendirmek için İl Halk Kütüphanesine akın ettiler. Kütüphane’ye gelen vatandaşlar yaptıkları açıklamada, hem vakit geçirdiklerini hem de kütüphanede bulunan kitaplardan okuyarak Ramazan ile ilgili bilgiler topladıklarını ifade ettiler.

 

ÖĞRENCİLERİMİZ İMKANDAN FAYDALANSIN

Kırıkkale il halk kütüphanesi yetkilileri tatil dönemi boyunca ortalama günlük 4–5 öğrencinin ders araştırması ya da kitap okumak için kütüphaneye geldiklerini belirterek, “Tatil dönemi olduğu için çok az öğrenci ve vatandaş  kütüphanemize geliyordu. Onlarda lise öğrencisi sınavlara hazırlanmak için kütüphanemizdeki kitaplardan faydalanıyordu. Kütüphanemizde yaklaşık kitap sayısı 45 bin adettir ve haftanın 6 günü hizmet vermekteyiz. Ramazan ayının gelmesi ile birlikte vatandaşların kütüphaneye olan ilgisi arttı” diye konuştular.

 

HER TÜRLÜ BİLGİ KAYNAĞI VAR

“Kütüphane’de her türlü bilginin olduğunu kaydeden yetkililer, “İnternet Erişim Merkezi`nde üye kullanıcılara hafta içi her gün ücretsiz hizmet vermekteyiz. Kütüphanemize üye kaydı 5 dakika içerisinde yapılmakta olup, sadece öğrencilere değil tüm vatandaşlarımızın yararlanacağı zengin kitap çeşitlerimiz bulunmakta. Bütün vatandaşlarımız çocuklar, gençler ve yetişkinlerin üye olabilirler. Çocukların ve gençlerin, kendilerine psikolojik ve ekonomik açıdan zarar veren, önemli ölçüde zaman israfına sebep olan mekânlar yerine,  Kırıkkale İl Halk Kütüphanesi`ni tercih edebilirler” diye konuştu.

 

 



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti