Kütüphaneden Engellilere Büyük Hizmet

Kütüphaneden Engellilere Büyük Hizmet

GÖRME ENGELLİLER KÜTÜPHANEDEN DAHA VERİMLİ FAYDALANABİLECEK

Kütüphaneden Engellilere Büyük Hizmet

Yeni binasında hizmet vermeye başlayan Kırıkkale İl Halk Kütüphanesi, teknolojik donanımıyla da ziyaretçilerini hayran bırakıyor. Özellikle Görme Engellilere yönelik hazırlanan odadaki özel bilgisayar ve diğer cihazlar, tamamen görme engeli olanlara ya da görme kaybı olanlara büyük kolaylıklar sağlayan donanımlara sahip.

YENİDEN HİZMET VERMEYE BAŞLADI

Uzunca bir süre devam eden tadilat sonrasında yeni binasında hizmet vermeye başlayan Kırıkkale İl Halk Kütüphanesi, her yaşa hitap eden geniş ve ferah okuma salonlarının yanı sıra aranılan her kitabın rahatlıkla bulunabildiği bir envantere de sahip. Özellikle çocukların okuma alışkanlığı kazanabilmeleri için her türlü imkânı sunduklarını belirten Kütüphane Müdürü Zeliha Atay, Perşembe öğleden sonraları çocuklara yönelik faaliyet programıyla, Kütüphanenin çocukların zevkle geldikleri bir mekân olması için çalıştıklarını ifade etti.

EN BÜYÜK ZORLUĞU GÖRME ENGELLİLER YAŞIYOR

Kütüphane kaynaklarından faydalanma noktasında en büyük zorluğu yaşayan kesimin görme engelliler olduğunun altını çizen Atay, ?Tamamen görme engelli ya da belirli bir miktarda görme kaybı olan her yaştan vatandaşlarımıza özel hazırladığımız odada özel donanımlı bilgisayarlar ve diğer cihazlar sayesinde bu tür vatandaşlarımız da kütüphanemizden faydalanabilmektedirler. Yazıyı sese çeviren özel bilgisayar programımızın yanı sıra, standart büyüklükteki fontları çok daha büyük çözünürlük ve yüksek kontrastta renklere çeviren cihazımız sayesinde görme zorluğu yaşayan her yaştan vatandaşımızın da yazılı kaynaklarımızdan faydalanmalarını sağlıyoruz? dedi.

GENÇLERİ KÜTÜPHANELERE YÖNLENDİRELİM

Hangi yaşta olursa olsun, her insanın boş vaktini en verimli şekilde değerlendirebileceği mekânın kütüphane olduğunu vurgulayan Kırıkkale İl Halk Kütüphanesi Müdürü Zeliha Atay, ?Kahvehanelerde ya da oyun salonlarında boş harcanan vaktin üçte birini bile kütüphanelerde harcayacak olan bir genç nesil, ülkemizin aydınlık yarınlarının teminatı olacaktır. Okuyan, düşünen, fikir yürüten bir neslin güzel ülkemize katacağı çok şey vardır. Teknolojiden uzaklaşmadan ama geleneksel kitaplardan da kopmadan çocuklarımızı ve gençlerimizi yetiştirmemiz mümkündür? diye konuştu.

ÖZEL HABER-HABER FOTO: HABİLHAN PEHLİVANLI



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı