Kütüphanede en fazla okunan kitap belirlendi

Kütüphanede en fazla okunan kitap belirlendi

2015´TE EN ÇOK OKUNAN KİTAPLAR...

Kütüphanede en fazla okunan kitap belirlendi

Kırıkkale Halk Kütüphanesi´nde 2015 yılında en fazla okunan kitaplar belli oldu.

2015´TE EN ÇOK OKUNAN KİTAPLAR

Kırıkkale İl Halk Kütüphanesi Müdürü Zeliha Atay tarafından yapılan açıklamaya göre birinci sırayı Saftirik Greg´in Günlüğü Türünün Son Örneği 50 okurla alırken, onu sırasıyla Çalıkuşu 45, Elif Gibi Sevmek 40, Bir Tutam Gündüz Bir Tutam Gece 37 kişi, Açlık Oyunları 36, Alaycı Kuş 36, Saftirik Greg´in Günlüğü 36, Yağmur Sonrası 35, Ateşi Yakalamak 33, Uçurtma Avcısı 32, Soğuk Kahve 31, Muhteşem Final 31, Aşk 30, Bukre 30, Dokuzuncu Hariciye Koğuşu 30, Hasret 30 ve Sevgilimden Son Mektup 30 okurla aldı.

KİTAP VE KAYNAK DANIŞMA HİZMETİ

Tüm Kırıkkalelileri yeni binasına taşınan kütüphaneye daveti eden Atay, ?Kütüphane, kullanıcılarının bilgi gereksinimlerini karşılayan hizmettir. Ansiklopediler, sözlükler, yıllıklar, mesleki kitaplar ve her türden araştırmaya yönelik yayınların yer aldığı yetişkinlere hizmet veren, müracaat bölümünde mevcut kaynaklar doğrultusunda her türlü sorunuza yanıt bulabilirsiniz. Ayrıca roman, hikâye, şiir, kişisel gelişim, sosyoloji, psikoloji, din ve tarih konusundaki kaynaklardan dilediğiniz seçimi yaparak, üye olmak kaydıyla iki hafta süreyle ödünç alabilirsiniz? dedi.

İŞİTME ENGELLİLER İÇİN KONUŞAN KİTAPLIK

Yeni binasında her türlü teknolojik donanıma da kavuşan Kırıkkale İl Halk Kütüphanesinden görme engellilerin de yararlanması için konuşan kitap hizmetinin başlatıldığını belirten Atay, ?CD, kaset gibi materyallerle görme engelli vatandaşlarımızın bilgilenmesini sağlıyoruz. Engelli vatandaşlarımız, bu materyalleri kütüphane içinde ya da ödünç alarak kullanabilirler. Ayrıca görme engellilerin kullanımına özel internet bağlantılı 4 adet bilgisayar, kitap okuma makinesi bulunmaktadır? diye konuştu.

ÇOCUKLARA VERİLEN HİZMETLER

Okul Öncesi ve Çocuk bölümünde 4-16 yaş arası okuyuculara hizmet verildiğini belirten Kırıkkale İl Halk Kütüphanesi Müdürü Zeliha Atay, ?Kitaplarımız açık raf sisteminde okuyucu hizmetlerine sunulmaktadır. Bölüm içerisinde ödünç verme servisi, genel koleksiyon, müracaat eserleri ve okul öncesi okuyucular için oluşturulan masal okuma ve oyun köşemiz bulunmaktadır? şeklinde konuştu.

GEZİCİ KÜTÜPHANE VE INTERNET HİZMETİ

Merkez Kütüphaneye uzak semtlere ve kasabalara belirlenen duraklarda hizmet götürüldüğünün de altını çizen Atay, ?Karaahmetli, Sanayi, Çullu, Yahşihan TOKİ Blokları, Yahşihan Yenişehir, Etiler, Irmak, Hacılar, Aşağı Mahmutlar, Kimeski, Gündoğdu, Kaletepe, Yukarı Mahmutlar´a Gezici Kütüphane Hizmeti vermekteyiz? dedi. İl Halk Kütüphanesinde bulunan internet salonundan yararlanmak için üye olunmasının yeterli olduğunu kaydeden Atay, Salonun ücretsiz olduğunu ve kablosuz internet hizmetinin de mevcut olduğunu, internet salonunun araştırma ve iletişim amaçlı kullanıldığını ifade etti.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı