Kütüphane modern hale getirilmiştir

Kütüphane modern hale getirilmiştir

"KÜTÜPHANE HURDACIYA SATILDI" HABERİNE İLİŞKİN KAMUOYUNA AÇIKLAMA

"KÜTÜPHANE HURDACIYA SATILDI" HABERİNE İLİŞKİN KAMUOYUNA AÇIKLAMA

Kütüphane modern hale getirilmiştir

Aralarında gazetemizin de bulunduğu mahalli gazetelerde Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kütüphanesi ile ilgili haberler konusunda valilik tarafından yapılan açıklama yapıldı.

TAMİR TADİLAT YAPILDI

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi ?27-28 Kasım 2017 tarihlerinde ilimizde yayınlanan bazı gazetelerde ve internet sitelerinde "Kütüphane Hurdaya Satıldı", ?Bir Tarih Yok Edildi?, ?Kütüphane Hurdacıya Satılıyor? şeklindeki farklı başlıklarla ancak benzer içerikle verilen haberler üzerine Valiliğimizce başlatılan inceleme tamamlanmış olup aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.?

ÇALIŞMALAR AYNI AY TAMAMLANDI

?Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kütüphanesinin yenilenmesi amacıyla başlatılan çalışmalar Haziran 2017 tarihinde tamamlanmıştır. Yenileme sürecinde bir yandan kütüphanenin boyanması, tesisat onarımı, rafların ve perdelerin değiştirilmesi gibi donanımla ilgili işler yapılırken diğer yandan da güncelliğini yitirme, eskime veya yıpranma gibi nedenlerle kütüphanede bulunmaması gereken basılı yayınlar okul müdürlüğünün 12.06.2017 tarihli ve 268 sayılı onayına istinaden oluşturulan komisyon marifetiyle ayıklanarak imha edilmek veya Okul Aile Birliği´nce ekonomik olarak değerlendirilmek üzere okulun atık deposuna kaldırılmıştır.?

KÜTÜPHANE MODERN HALE GETİRİLDİ

?Yapılan çalışmalar neticesinde okul kütüphanesi modern bir görünüme kavuşturulmuş ve kayıtlı 1.419 kitap kütüphaneye yerleştirilirken, 73 kitap da sergilenmek üzere ?İl Eğitim Tarihi Müzesi?ne tutanakla teslim edilmiştir.?

HABERDE DELİL SUNULMAMIŞTIR

?Öte yandan, söz konusu haber içeriklerinde hiçbir delil sunulmaksızın adı geçen okulun başarılı idarecisi için yapılan yakıştırmalarla Anayasal güvence altındaki ?kişilik haklarının korunması´ ilkesinin ihlal edildiği üzüntüyle müşahede olunmuştur. Benzer şekilde, ilimiz genelinde FETÖ´yle mücadelede elde edilen başarı göz önünde bulundurulduğunda haberlerdeki ?milli eğitimdeki mücadelenin yetersizliğine´ ilişkin değerlendirmeler de dayanaktan yoksun kalmaktadır.?



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti