Kutluca; "Gazze konusunda İslâm Âlemi acz içine düştü"

Kutluca;

Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca, Haftalık Basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının ana gündemi İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırılar olurken, Kutluca, Batı’nın tavrını çok sert bir şekilde eleştirdi.

Haftalık Basın açıklaması yapan Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, İsrail Gazze savaşı, 50+1 tartışmaları ve ekonomik sorunlara ilişkin açıklamalarda bulunuldu.

“KENDİNİ SAVUNMA HAKKI İÇİNE ÇOCUK KATİLLİĞİ GİRER Mİ?”

Haftalık Basın açıklaması yapan Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği katliamlara dikkat çekerken, dünyada benzer manzaralar ile karşılaşılmadığının altını çizerek, “Bugün hepimizin gözleri önünde hanelerin, hastanelerin, evlerin nasıl bombalandığını hepimiz görüyoruz. Ancak çocukları katletmeyi, okulları bombalamayı her yere saldırmayı kendileri için önemli gören bir anlayış, özellikle Batı âleminde normal addediliyor. Herkesin kendini savunma hakkı varmış. Kendini savunma hakkı içine çocuk katilliği girer mi?” dedi.

“BİZİ YÖNETENLERİN HALİ BİZİ DAHA DA YARALIYOR”

İslam ülkeleri arasındaki birlik ile ilgili de konuşan Kutluca, İslam ülkelerindeki yöneticilerin sessizliğine tepki göstererek, “ Filistin bombalanırken şenlikler düzenliyorlar. Biz bu hale düşmüşsek Batı için söylediğimiz sözleri bir yana kaldırmamız gerekiyor. Bizim kardeş kabul ettiğimiz ülkelerin başında bulunan insanlar kendi hassasiyetlerini kaybetmişlerse vay halimize. Bizi yönetenlerin hali bizi daha fazla yaralıyor. İktidar kendi üzerine düşen hiçbir etkili adımı atmıyor. Yeri geldiği zaman müdahale etme imkânına sahip. Sayın Cumhurbaşkanı'nın farklı tavırları var. Halk, iktidar üzerine düşen görevi yerine getirmeyince miting yapar. Neden? İkaz etmek için. Peki iktidar ne için miting yapar? Bunu anlamak mümkün değil” ifadelerini kullandı.

“ÜSLERİ KAPATMALIYIZ”

 Saadet Partisi Kadın Kolları tarafından başlatılan çalışmaya dikkat çeken Kutluca, ABD ve NATO’nun Türkiye üzerinde onlarca üs ve dinleme cihazlarının olduğunu hatırlatarak, “Kadın kollarımız Türkiye'de ABD ve NATO üslerinin kapatılması için bir çalışma başlattı. Türkiye’de onlarca dinleme istasyonları var. En azından İncirlik gibi etkili görülen bütün üsleri kapatmalıyız. Biz onlara bu imkânı vermemeliyiz” dedi.

“ULUSLARARASI KURULUŞLAR BÜTÜN GÜCÜNÜ YİTİRDİ”

Saldırılara karşı Batı dünyasının sessizliğine dikkat çeken Kutluca, Batı ülkelerinin eski zalim kimliğine geri döndüğünün altını çizerek, “Uluslararası kuruluşlar bütün gücünü yitirdi, İslam âlemi acz içine düştü, Türkiye sınıfta kaldı. Bu asırda yaşadığımız en büyük vahşet. Daha büyüğü de dünyanın sonu olur kanaatindeyim” diye konuştu.

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız