Kutlu yol: Öğretmen Okulları

Kutlu yol: Öğretmen Okulları

Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Mehmet Yeşilyurt, 1990 yılında kurulan Kırıkkale Anadolu Öğretmen Lisesi?nin bugüne kadar bin 812 öğrenci mezun ettiğini söyledi. Yeşilyurt, öğretmen adayını ve öğretmen yetiştirmenin tarih boyunca önemli bir misyonu olduğun

ÖĞRETMEN OKULLARI 165 YIL ÖNCE KURULDU

Öğretmen okullarının kuruluşunun 165?inci yıl dönümünde Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından kutlama programı gerçekleştirildi. Bir ülkenin her alanda gelişmesini sağlayan öğretmenlerin yetiştirildiği okulların kuruluşunun 165?inci yıl dönümü kutlandı. Tören sırasında konuşan Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Mehmet Yeşilyurt, öğretmen adayını ve öğretmen yetiştirmenin tarih boyunca önemli bir misyonu olduğunu söyledi. Öğretmenlerin ülkelerin ekonomik sosyal ve kültürel yönden gelişmesi için en önemli görevi üstlendiğine dikkat çeken Yeşilyurt, bugün öğretmen yetiştirme görevini Eğitim Fakültelerinin üstlendiğini bildirdi.

BİNLERCE MEZUN VERDİK

Yeşilyurt, 1990 yılında kurulan Kırıkkale Anadolu Öğretmen Lisesi?nin bugüne kadar bin 812 öğrenci mezun ettiğini belirtti. Konuşmasında öğretmenlik mesleğinin gereklerine de değinen Yeşilyurt, ?Sevgili öğretmen adayları eğitim söz söyleme sanatıdır, Eğitim kin tutmamaktır, sevgidir, barıştır, bilgidir. Sizler ülkemizin en büyük değeri ve servetisiniz? diye konuştu.  İl Kültür Müdürlüğü binasında gerçekleştirilen kutlama törenine, Milli Eğitim Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, Müdürü H. Ali Okur, Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kutlu, Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı. Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından hazırlanan kutlama programı çerçevesinde öğrenciler tarafından hazırlanan folklor gösterisi ve ?Komşu Köyün Delisi? isimli tiyatro oyunu sergilendi. 



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti